Ekspertai: mažasis Matas buvo užmuštas mažiausiai 135 smūgiais

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose užmuštam ketverių metų Matui teko patirti nesuvokiamą žiaurumą. Ekspertai suskaičiavo, kad berniukui buvo suduoti mažiausiai 135 smūgiai, rašo delfi.lt. Net patyrusiems prokurorams tai atrodo baisus rekordas.

Sužalojimai rasti galvoje, ant rankų, pilvo, nugaros.

„Vaizdas – šiurpus. Paskutiniai smūgiai buvo sukoncentruoti į galvą“, – apie baisius sužalojimus yra sakęs Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Žiauriu mažamečiu nužudymu įtariama motina Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis. Manoma, kad nusikaltimo metu įtariamieji buvo apsvaigę nuo narkotikų.

Ketvirtadienį žvėrišku nusikaltimu įtariama pora stos į akistatą. Motina neigia mušusi savo sūnų, o G. Kontenis teigia priešingai. Šios akistatos metu bus siekiama nustatyti, ar motina smurtavo prieš vaiką.

27-erių metų G. Kontenis pripažino, kad kankindamas mažylį naudojo diržą ir net telefono kroviklį. Ji vaiką talžė ir vonioje – po smūgio berniukas griūdamas susitrenkė galvą į radiatorių. Vaiko būklė sparčiai blogėjo – iš ausų ir nosies pradėjo bėgti kraujas, jis ėmė vemti. Skelbiama, kad sugyventiniai medikus iškvietė, kai Matas jau nebekvėpavo.

Berniukas mirė sausio 27 d. Kauno klinikose. Po kelių dienų jis palaidotas Baisogalos kapinėse, Radviliškio rajone.

Mažasis Matas savo namuose buvo skriaudžiamas ne kartą. Dar pernai lapkritį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo sumušimo, kai sužalotas vaikas savo išgyvenimus papasakojo darželio auklėtojai. Berniuko patėvis G. Kontenis tąkart apklaustas specialiuoju liudytoju, tačiau tyrimas nutrauktas, nes artimieji tvirtino, kad mažylis nukrito nuo laiptų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kur auklėtojos akys ir širdis buvo.Baisu,kodėl buvo nereguota ir nepranešta policijai,paprasčiausias būdas,paskambinti ir pranešti nemokamu telefono numeriu.

Anonimas

Anonimas portretas
Mirties bausmę būtina įvesti.

Nepakeliama

Nepakeliama portretas
Net skaityt apie tai neįmanoma, o kai įsijauti į to vaiko kacias.... Kaip zmogus gali toks but?!.. Neinesa man galva-----
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių