Po tragiškos avarijos Kelmės rajone motina palaidojo svetimą žmogų

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus, jog Kelmės rajono gyventoja vietoje autoįvykyje žuvusio sūnaus galėjo palaidoti svetimą vyrą, policija ir prokurorai imasi iš naujo nustatyti kito, dar nepalaidoto asmens tapatybę. Manoma, kad morge liko moters sūnaus palaikai, o jai buvo atiduotas kito avarijoje žuvusio vyro kūnas.

Avarija įvyko praėjusį penktadienį Kelmės rajone, šalia Lyduvėnų miestelio mikroautobusas „VW Caravelle“ atsitrenkė į tilto atitvarus ir įkrito į upę, žuvo trys iš penkių automobiliu vykusių žmonių.

Kaip skelbia delfi.lt, aiškėja, kad motinai Šiaulių morge buvo išduotas ne jos 34-erių metų sūnaus Algmino Banišausko palaikai, o kito avarijoje žuvusio vyro – Lietuvoje gimusio, bet ilgą laiką Latvijoje gyvenusio 42-ejų metų Vladimiro Medvedevo.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Aušra Blaževičienė BNS sakė, kad jau palaidotas vyras prieš tai buvo kremuotas, tad bus paimti kito, dar morge esančio kito vyro kūno pirštų antspaudai ir palyginti su biometriniais duomenimis, pateiktais išduodant asmens dokumentą.

„Pagrindinis tikslas – kad mama kuo greičiau galėtų palaidoti savo sūnų, kad būtų atliktos reikiamos procedūros, gauti reikiami leidimai. Eismo įvykio vietoje abu kūnai budo identifikuoti, jokių abejonių nebuvo, abu jie buvo perduoti laidojimo bei palaikų vežimo paslaugas teikiančiai bendrovei, kuri ir pristatė kūnus į Šiaulių morgą“, – sakė A.Blaževičienė.

Atstovės teigimu, kol kas policija nesiims aiškintis, dėl ko galėjo būti supainioti kūnai.

„Galbūt vėliau bus imamasi ir kitų priemonių“, – sakė ji.

Kol kas vienintelio šalyje veikiančio Kėdainių krematoriumo vadovas Vytenis Labanauskas teigia, kad tokia situacija galėjo susiklostyti ir dėl įstatymų nesilaikymo.

„Vieno iš žuvusiųjų, kuriam pirmam neteisingai nustatyta tapatybė, kūnas buvo išvežtas kremuoti į Lenkiją. Nuo tokių tapatybės nustatymo nesusipratimų papildomai turėtų apsaugoti mirusiojo pasas. Tai leidimas, išduodamas norint oficialiai išvežti palaikus per sieną. Lietuva yra pasirašiusi Strasbūro susitarimą, ratifikuotą dar 2009 m., o reikalavimas važiuojant per sieną turėti mirusiojo pasą įsigaliojo nuo 2017 m. sausio 1 d. Gauti tokį dokumentą nėra sudėtinga, jis išduodamas nemokamai Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre (NVSC). Karstas yra plombuojamas, patvirtinama mirusiojo tapatybė, atliekamos kitos reikalingos procedūros“, – komentavo V. Labanauskas.

Pasak krematoriumo vadovo, „šiandieninė situacija tik parodo, kad sistema kol kas tinkamai neveikia ir galbūt įstatymų nesilaikoma. Kyla klausimai, ar mirusįjį kremuoti vežusi bendrovė kreipėsi į NVSC su prašymu išduoti privalomą leidimą, ar kas nors kontroliavo kūno vežimą per sieną? Turime papildomą „saugiklį“, kuris turėtų padėti apsisaugoti nuo tokių situacijų, atliekant atidesnę mirusiųjų kūnų patikrą, tačiau kažkodėl tuo nesinaudojama.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu gi neitiketina ! Viena palaidojai ,daugiau negalima.

O Dieve

O Dieve portretas
dvejos laidotuvės. Apraudojo ne savo sūnų. Nu košmaras? Kiek dar tyčiosis visur ir visose sferose? Kaip iškęsti motinai tokį sielvartą? Nu ne valstybė, o stebuklų šalis!!!

Petras

Petras portretas
Kokios problemos! Sitas netinka, atiduosim kita, daug neatpazintu. Turi dokumentus ir gana. Cia gi Lietuva, absurdo salis tampa!!!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių