Nuo Radviliškyje kilusio gaisro dūmų sunegalavo du žmonės

  • Teksto dydis:

Radviliškyje medienos granulių gamybos įmonėje trečiadienį kilusio gaisro liepsnos jau numalšintos, tačiau didžiulė pjuvenų krūva vis dar smilksta. Į medikus iki ketvirtadienio ryto kreipėsi du žmonės, sunegalavę nuo gaisro dūmų.

Viena moteris į medikus kreipėsi trečiadienį po pietų. Ji buvo paguldyta į ligoninę stebėjimui, bet po keturių valandų pasijuto geriau ir buvo išleista namo. Į pagalbą penkiolikmečiam paaugliui greitosios pagalvos medikai vyko ketvirtadienį ryte - vaikinas sakė, kad blogai jaučiasi. Medikai jį apsižiūrėjo, tačiau neišsivežė - dūmais apsinuodijęs vaikinas į ligoninę žadėjo atvykti savarankiškai vėliau ketvirtadienį, BNS pasakojo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Šiaulių departamento Radviliškio skyriaus vedėja Loreta Stirblienė.

„Dūmų šleifas yra koncentruotoje juostoje, joje dirba policijos pareigūnai, kurie stebi, kur ji sukasi, ir informuoja gyventojus, kad juos apsisaugotų. Svarbiausia yra saugoti kvėpavimo takus ir akis“, - sakė ji.

Šiuo metu tyrimams paimti dūmų mėginiai, tačiau kol kas rezultatų nėra, BNS teigė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Radviliškio rajono agentūros vedėjas Mingaila Saulevičius.

„Tai yra medienos degimo dūmai, kurie gali sukelti žmonių negalavimus esant didelei jų koncentracijai“, - teigė jis.

Manoma, kad medienos pjuvenų dūmai nėra toksiški.

Radviliškio meras Antanas Čepononis BNS pasakojo, kad gaisro likvidavimas gali trukti dar kelias dienas.

„Ką tik baigėme ekstremalių situacijų komisijos posėdį, konstatavome, kad viskas vyksta saugiai, ramiai. Atvira ugnis yra likviduota, tačiau dūmingumas – išlikęs ir dar, manoma, išliks ilgai. Nežinau, kiek užtruks padarinių šalinimas, bet tai ne vienos ir ne dviejų dienų darbas“, - sakė meras.

Anot jo, ekstremali situacija mieste kol kas neatšaukiama.

„Jeigu pasisuktų vėjo kryptis, gali reikėti imtis kitų evakavimo darbų, todėl ekstremali situacija neatšaukta. Kol kas dūmai nepapuola į miesto centrą, jie eina tarpu link šiaurinės miesto pusės“, - pasakojo A. Čepononis.

Pasak jo, keturios arčiausiai gaisro gyvenančios šeimos šiuo metu glaudžiasi pas gimines, galimybe apsistoti mokykloje miesto gyventojai nesinaudojo.

Gesinimo darbus vykdo ugniagesiai, kariai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, be to, paruošti „Lietuvos geležinkelių“ vandens rezervuarai.

„Papildomai atvažiuoja „Lietuvos geležinkelių“ gesinimo sąstatas su papildomais vandens rezervais, jeigu reikėtų, nors kol kas visko turime pakankamai“, - sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių