Didžiulis gaisras Kėdainių rajone: sudegė ir pastatai, ir veršelis su šunimis

  • Teksto dydis:

Kėdainių rajone ugnis sunaikino ūkininko sodybą - sudegė penki pastatai, visas šeimos užgyventas turtas.

Pasak ugniagesių, ugnyje sudegė 127 šieno rulonai. Žmonėms liko tik žemės ūkio technika ir laukuose ganęsi gyvuliai. Tačiau ir juos šeima jau ketina parduoti, nes nėra kur jų laikyti, be to, sudegė visas šienas. Sodybos savininkas čia gyveno nuo 1960-ųjų metų.

Portalas rinkosaikštė.lt skelbia, kad tai buvo vienas didžiausių gaisrų Kėdainių rajone. Liepsnas malšino ne tik Kėdainių, bet ir Raseinių bei Kauno rajonų ugniagesiai.

Ugniagesiai gaisravietėje budėjo visą naktį, o šiandien dieną jie dar perkasinėjo smilkstančius lauke išpiltus grūdus. Į gaisrą atvyko 6 gaisrinės autocisternos, jį gesino 12 ugniagesių gelbėtojų ir 6 savanoriai ugniagesiai.

Pranešimas apie didelį gaisrą Pernaravos seniūnijoje, Gučkampio kaime gautas pirmadienį 17.36 val. Gyventojai pranešė, kad užsidegė traktoriaus priekaboje vežami šieno ritiniai. Tačiau stiprus vėjas prišaukė dar didesnę nelaimę, nes liepsnos iš traktoriaus priekabos staiga persimetė į šalia stovintį ūkinį pastatą. Nuo šio užsiliepsnojo ir kiti šalia stovėję pastatai. Netrukus ugnis jau rijo ne tik ūkinius pastatus, bet ir gyvenamąjį namą, rašo rinkosaikštė.

Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė 5 pastatai ir prie daržinės buvusi šieno priekaba su 7 šieno rulonais.

18.18 val. dėl stipraus vėjo išsiųstos dar trys autocisternos. Gaisro metu sudegė prie ūkinio priblokuota medinė daržinė, viduje buvę apie 50 šieno rulonų. Nudegė mūrinio ūkinio pastato stogas, apdegė sienos.

Nudegė medinio gyvenamo namo stogas, pradegė ir sukrito perdanga, išdegė vidus. Sudegė medinis sandėliukas, medinis garažas, apdegė 0,7 tonos grūdų. Sudegė medinė lauko virtuvė, ūkiniame pastate sudegė veršelis ir du šuniukai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Išgelbėta šalia degusių pastatų buvusi žemės ūkio technika: kombainas „Niva“, du šieno presai, bulvių sodinamoji, šieno grėbimo mechanizmas.

Keturis asmenis dėl patirto šoko apžiūrėjo greitosios medikai, gaisro metu jie nenukentėjo.

Kaip pasakojo gaisrą tyrusi Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji inspektorė Erika Dumčienė, sodyboje gyveno jos savininkas, jo sūnus su žmona ir anūkas.

„Šeima ūkininkavo. Savininko sūnus grįžo iš laukų su priekaba, kurioje buvo šieno rulonai. Traktorių pastatė prie daržinės, atkabino priekabą ir nuėjo. Vos po kelių minučių atsisukęs, jis pastebėjo, kad smilksta šieno rulonai. Netrukus jie užsidegė. Kadangi pūtė stiprus vėjas, nuo šieno rulonų ugnis netrukus persimetė į daržinę, ūkinius pastatus ir gyvenamąjį namą. Iš pastatų neliko nieko....“, – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime cituojama E. Dumčienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Reikia padeti nutikus tokiai nelaimei. Per tw galetu siu zmoniu sask nr parodyti atsirastu kas padetu.as tikrai pagal galimybes padeciau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių