Lietuvoje siautė audra: virto medžiai, elektros neturėjo tūkstančiai žmonių

  • Teksto dydis:

Dėl šeštadienį Lietuvoje siaučiančios audros, elektros energijos neturi apie 7,3 tūkst. bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientų.

ESO atstovė Akvilė Adomaitytė BNS sakė, kad bendrovės klientai elektros neturi Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Panevėžio regionuose.

„Sekame prognozes, jeigu situacija blogės ir audra stiprės, esame toliau pasiruošę šalinti gedimus. Yra pasirengusios 87 rangovų brigados, taip pat apie 400 ES žmonių. Daliai klientų elektros energijos tiekimas jau yra atstatytas“, - teigė A. Adomaitytė.

ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju bendrovės numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Dalijasi skaitytojai

Išvykę pailsėti nuo miesto šurmulio, ištikimi portalo kauno.diena.lt skaitytojai dalijasi užfiksuotais šeštadienio vakarą Lazdijų rajone nuvilnijusios audros padariniais.

Pasak skaitytojo, audra smarkiai nuniokojo Lazdijų rajono savivaldybėje, Seirijų miestelyje esančio Dusios ežero pakrantę.

Toje vietoje stovyklavę kauniečiai akis į akį susidūrė su gamtos stichijos gniaužtais – smarkus lietus apsėmė ežero pakrantę, virtę medžiai niokojo viską, kas pasitaikė kelyje. Laimei, patys stovyklautojai nenukentėjo.

Ugniagesiai gelbėtojai vos spėja suktis

Kaip portalą informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčios pamainos vyresnysis specialistas Erikas Baltrimavičius, praūžusio škvalo padarinius jų tarnyba pradėjo registruoti apie 18.30 val. 

Šalinti nuvirtusius medžius bei nulaužtas masyvias šakas teko ir Kaišiadorių (Kruonio seniūnija, Rumšiškių apylinkės), ir Jonavos (Upninkų seniūnija, Ruklos apylinkės), ir Prienų rajonuose bei Birštone. Pastarajame masyvi medžio šaka užkrito ant automobilio.

Kai kur nuvirtę medžiai bei nulūžusios šakos nutraukė elektros laidus.

Duomenų, kad būtų nukentėję ir žmonės, Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba neturi. Per pastarąsias pusantros valandos šalinti praūžusios audros bei ją lydėjusio škvalo padarinių Kauno apskrityje išsiųstos jau septynios ugniagesių gelbėtojų autocisternos. Jų ekipažai, baigę darbus vienoje vietoje, važiuoja į kitą.

Šeštadienio vakare Kauno ugniagesių gelbėtojų pagalbos dėl galimų audros padarinių šaukėsi tik Drobės gatvės, esančios Šančiuose, gyventojai. Ten reikėjo pašalinti pavojingai pasvirusį medį. 

Ir jūs užfiksavote audros padarinius? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
kaip tų dudurnysčių pakaks,jei seimūnai nenaudoja cukraus,gliukozės.Kip žinau smegenys maitinasi gliukoze.Išeina,kad seime sėdi ne visiškai galvoti asmenys,nes cukraus nedateklius neleidžia normaliai galvoti.Štai,kaip išsiplauti pinigų iš valstybės ,jiems dar mastymo pakanka,bet kas liečia TAUTĄ,VAIKUS IR PAČIĄ LIETUVĄ,jiems jau sunkioji matematika.

...

... portretas
'Žalioji energija' (vėjo jėgainės) VEIKIA, Gamtoje NIEKO nebūna nemokamai!!! Va, ištraukėm pora akmenėlių iš po Palangos tilto - paplūdimių netekom, nuskutom plikai Gedimino kalną - tas griūti pradėjo, dabar Kaune visus medžius iškirtom... - GAL jau tų durnysčių pakanka?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių