Lietuvos rinktinė Hjustone susitiko su vietos lietuviais

Antradienio vakarinėje Lietuvos rinktinės treniruotėje apsilankė Hjustono miesto lietuvių bendruomenės atstovai. Lietuvos Garbės konsulas Teksasui Williamas Altmanas visos bendruomenės vardu padėkojo už tai, kad rinktinė pasirinko Hjustono miestą, kaip tarpinę stotelę pakeliui į atrankos turnyrą Venesueloje ir visos lietuvių bendruomenės vardu linkėdamas sėkmės įteikė krepšinio kamuolį vaizduojančią stiklo statulėlę su išgraviruotu palinkėjimu pasiekti olimpinį Londoną.

Bendruomenės pirmininkas Jokūbas Žiburkus, sveikindamas Lietuvos rinktinę, pasidžiaugė vis stiprėjančiais ryšiais su Lietuva. „Hjustono universitetas, kuriame mokosi apie 30 000 studentų, jau ne pirmus metus bendradarbiauja su keliomis Lietuvos aukštosiomis mokyklomis, o šiomis dienomis mums pasitaikė unikali proga pamatyti ir susitkti su Lietuvos rinktine“, - kalbėjo jis.

Sveikindamas visą Lietuvos rinktinę su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Arvydu Saboniu priešakyje, J.Žiburkus sukėlė juoko bangą, prisimindamas pirmąją pažintį su A.Saboniu. „Tai buvo berods 1986 metais, kai Palangoje vyko pirmasis breiko šokio festivalis “Papūga„ - ir į tą festivalį atvažiavo Arvydas Sabonis. Atvažiavo “Žiguli„ automobiliu ir man, tuo metu dar labai mažam berniukui, pavyko gauti Arvydo parašą“, - prisiminė J.Žiburkus.

Ši daugiau nei 25 metų senumo istorija sukėlė linksmą šurmulį ir tarp rinktinės krepšininkų. „Gerbiamas Arvydai, ar kada nors galėsim pamatyti kokį nors breiko judesiuką“, - po to linksmai A.Sabonio klausinėjo Š.Jasikevičius.

Atsidėkodami už palinkėjimus ir paramą, vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra ir kapitonas Robertas Javtokas Garbės konsului ir visai bendruomenei padovanojo krepšinio kamuolį su rinktinės žaidėjų parašais bei komandos marškinėlius.

Taip pat rinktinės krepšininkus nusprendė aplankyti kelis metus rinktinėje žaidęs, o šiuo metu dėl sveikatos problemų praėjusį sezoną problemų dėl žaidimo turėjęs Marijonas Petravičius.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių