Dingusios plungiškės tėvai už informaciją žada 10 tūkst. eurų

Trečią dieną dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės intensyviai ieškoję visos Lietuvos aukščiausio lygio policijos bei prokuratūros pareigūnai neprarado vilties rasti ją gyvą. Antradienį iš Pasienio aviacijos rinktinės pakilo sraigtasparnis – bus tikrinamos apylinkės, kuriose rastas dingusios I. Srazdauskaitės vairuotas automobilis.

Paskelbta ir tarptautinė paieška

Tyrimo grupę antradienį sudarė kelios dešimtys pareigūnų. Tam tikras užduotis atliko ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos specialistai.

Trumpų pokalbių su žurnalistais metu pareigūnai tikino vis dar tiriantys įvairias versijas, bet labiausiai tikėtina, kad mergina tapo nusikaltimo auka.

Iš pareigūnų užuominų galima buvo suprasti, kad jie jau yra nustatę įtariamųjų ratą, tačiau antradienį per pietus dar nė vienas jų nebuvo sulaikytas.

Svarbiausia žinia, kurios sulaikę kvėpavimą laukė visi Lietuvos žmonės, ar I.Strazdauskaitė gyva. Pareigūnai išreiškė viltį rasti ją gyvą, todėl prašė nespausti išduoti daugiau tyrimo paslapčių.

Antradienį dingusiosios žvalgytasi ir iš sraigtasparnio. Teigiama, kad pirmąją paieškų dieną buvo paskelbta ir tarptautinė I.Strazdauskaitės paieška.

Pareigūnai kartojo tą patį prašymą ypatingai kreipdamiesi į sekmadienį vakare važiavusius autostrada su įjungtais registratoriais. Vienas „Facebook“ atsiliepęs vyras patvirtino užfiksavęs merginos automobilį, ši mašina tą vakarą du kartus aplenkė vyro automobilį. Iš to liudininkas spėjo, kad tamsiai rudas „Audi A7“, kurį vairavo I.Strazdauskaitė, kažkurioje vietoje ties Kaunu buvo sustojęs. Liudininkas prisiminė pakelėje matęs vyrą, kuris galėtų būti įtariamuoju.

Žada 10 tūkst. eurų atlygį

Be žinios dingusios I. Strazdauskaitės tėvai už vertingą informaciją žada 10 tūkst. eurų atlygį.

„Kaip gera, kad vaikai grįžta namo. Parlekia trumpam, sušildo namus savo buvimu. (..) Už informaciją, kuri padės surasti mūsų Ievą, esame pasiryžę sumokėti. Už tą informaciją, kuri iš tikrųjų padės ją surasti, esame pasiryžę sumokėti 10 tūkstančių eurų. Mes laukiam jos, o ji laukia mūsų“, – policijos išplatintame vaizdo įraše sako merginos mama. Pabaigoje nurodomas telefono numeris 8686 777 17, kuriuo prašoma skambinti galinčius padėti.

Mama sako, kad nežinia nepalaužia tėvų tikėjimo, kad dukra grįš į namus gyva ir sveika.

Tuo metu policija prašo tuos, kurie sekmadienio vakarą, nuo 16 iki 20 val., važiavo keliu Vilnius-Klaipėda (į abi puses) ir tai užfiksavo vaizdo registratoriumi, atnešti įrašą į artimiausią policijos komisariatą arba atsiųsti elektroniniu paštu spauda@policija.lt.

„Kai kurios detalės gal ir nesukels Jums įtarimų, tačiau mums gali pagelbėti atkurti įvykių seką“, – rašoma policijos „Facebook“ paskyroje.

Taip pat prašoma ir toliau teikti ir kitą, žinomą informaciją, ją rašyti privačia žinute, o ne komentaruose.

„Kadangi tyrimo veiksmai apima kelių apskričių teritorijas, būtinas koordinavimas ir kontrolė iš centrinės įstaigos. Sąmoningų piliečių dėka policija gauna didelį kiekį įvairios informacijos, kurią reikia patikrinti, todėl tam būtina pasitelkti ir kitų miestų policijos pareigūnus. Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai šiame tyrime dalyvavo nuo pat pradžių“, – skelbia Policijos departamentas.

„Mergina iki šiol nerasta. Žmonės aktyviai skambina, padeda. (...) Buvo gauti tam tikri žmonių pranešimai, kurie tikrinami. Šiandien bus tikrinama pagal poreikį toliau, atliekamos liudytojų apklausos“, - BNS antradienio rytą sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

I. Strazdauskaitė sekmadienį apie 16.30 val. išvažiavo draugo automobiliu į Vilnių. Paskutinį kartą su artimaisiais ji tą dieną bendravo būdama Kaune.

21.48 val. merginos tėvai kreipėsi į policiją, jie baiminosi, kad dukra gali būti pagrobta, nes jos telefonas išjungtas, o į Vilnių ji negrįžo.

Pirmadienį apie 1 val. merginos vairuotas „Audi A7“, pagamintas 2016 metais, rasta paliktas Jonavos r., šalia Žeimių k. esančiame miške. Apžiūrėję visas apylinkes pareigūnai merginos nerado.

Pirmadienio vakarą policija paviešino „Audi“ automobilį, kuriuo važiavo I.Strazdauskaitė. Jo valstybinis nr. – JJG 070. Jei kas pastebėjote šį automobilį sekmadienio vakarą, skambinkite policijai bendruoju pagalbos tel. 112.

Kraujo pėdsakų nepastebėta

Dėl prastų oro sąlygų sekmadienį sraigtasparnis keliamas nebuvo. Ekspertams apžiūrėjus įvykio vietą, pirminiais duomenimis, grumtynių, kraujo pėdsakų nepastebėta. Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai. Kauno policininkai intensyviai ieško merginos.

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Vaičekauskas pirmadienį ryte vylėsi, kad plungiškė – gyva.

„Reikalas rimtas. Tiriamos visos įmanomos versijos. Gali būti, kad buvo inscenizuota avarija, o gal kažkas įsėdo į merginos automobilį pakeliui. Dar yra vilčių, kad ieškomoji yra gyva“, – dalijosi viltimis S.Vaičekauskas.

Mažiausiai tikėtina – savižudybės versija. Mergina gyvena Vilniuje, turi draugą, iš namų išvyko gerai nusiteikusi. Jokių užuominų ar pretekstų savižudybei nėra.

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, pareigūnai prašo nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. (dėl neteisėto laisvės atėmimo). Už šią nusikalstamą veiką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltis

Viltis portretas
Tikiu ji gyva tikrinkit visus artimuosius draugus ir drauges kas keite mob. ar isigijo nauja manau tai kerstas is artimos aplinkos audi 7 tai ne ta masina is kurios lengvai lipama kazkas vaidina spektakly atsukit keliu men ivykuis gal kas paaiskes ja kazkas ziauriai apgavo ir suviliojo o dabar viliuos kazkur uzdare ir laiko.Tik sekmes jums linkiu tikiuos greit rasit su Dievo pagaba.

minde

minde portretas
yra daina kas cia turi pinigu tam visos duris langai atviri o kas neturi gali mirt ar eit bvergaut.matjosaicio sunu jai pagrobtu visi lakstytu del turciu laksto nes visi bijo darbo postus prast o del paprasto tik vilkina.

minde

minde portretas
mazai siulo simta pasiulytu greiciau atsireastu matos tevai verslininkai gaila pinigu kad dukra atsirastu kjaui gyva uztiek nieks negrazina cia verslo nesutarimai.bednu ubagu negrobia .
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių