Už Visagino merą Klaipėdoje – vienas balsas

Šią savaitę tris dienas visose šalies savivaldybėse vyko išankstiniai pakartotiniai Visagino mero rinkimai. Klaipėdoje buvo vienintelė Visagino gyventoja, pareiškusi norą balsuoti iš anksto. Uostamiestyje antradienį–ketvirtadienį jos laukė du žmonės, kurių darbui buvo skirta per tūkstantis eurų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informavo, kad Visagino savivaldybės mero rinkimų pakartotinio balsavimo data – gegužės 7 d.

Dėl Visagino savivaldybės mero posto varžosi du daugiausia rinkėjų balsų pirmame savivaldybių tarybų ir merų rinkimų ture gavę kandidatai – Erlandas Galaguz ir Dalia Štraupaitė.

Šįkart išankstiniai Visagino mero rinkimai vyko visoje Lietuvoje, taip pat ir Klaipėdoje.

Tai pirmas toks atvejis, kai organizuojami pakartotiniai išankstiniai vienos kurios nors savivaldybės rinkimai visoje Lietuvoje.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, į uostamiestį buvo atvežta 50 balsavimo biuletenių, bet prireikė tik vieno.

Šį kartą per tris dienas pasirodė vienintelė rinkėja. Tiek pat buvo ir Palangoje.

Per išankstinius savivaldybių tarybų ir merų rinkimus, vykusius prieš mėnesį, Klaipėdoje per tris dienas balsavo trys Visagino savivaldybės rinkėjai: į savivaldybę balsuoti atėjo du gyventojai, vienas balsavo ligoninėje.

„Šį kartą per tris dienas pasirodė vienintelė rinkėja. Tiek pat buvo ir Palangoje. Jie atvežė man tą voką, dabar vešiu tuos du balsus iki Kryžkalnio, kur perduosiu kitiems rinkimų komisijos atstovams, jie gabens į Vilnių, po to – į Visaginą“, – vakar pasakojo A. Gritėnas.

Pagal VRK duomenis, kitose Lietuvos vietose išankstiniuose Visagino mero rinkimuose dalyvauta aktyviau. Iš anksto savo valią iš viso pareiškė 1 622 Visagino gyventojai (9,35 proc.). Iš viso Visagine yra 17 353 rinkėjai.

Toks pakartotinis išankstinis balsavimas yra nemenka prabanga – visose 60 Lietuvos savivaldybių tris dienas dirbo po du rinkimų komisijos narius, kurie laukė tik Visagino rinkėjų.

„Vienas rinkėjo balsas valstybei bent jau Klaipėdoje kainavo 1,3 tūkst. eurų, įskaičiavus mokesčius. Tiek VRK skyrė mums trims darbo dienoms ir visoms išlaidoms, susijusioms su šiuo balsavimu“, – teigė A. Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, reikejo nuormaliai pravest is karto rinkimus

na, reikejo nuormaliai pravest is karto rinkimus portretas
nereiketu is naujo papildomai vel kartot tuos rinkimus --nebutu istaskyti pinigai ....VRK -su siknaskyle ismasto ...o kol iki galvos daeina gaunasi stai tokios nesamones --manyciau visas sias papildomas prasiktas lesas, turetu dengt VRK zuliku komanda is savo kisenes..

Anonimas

Anonimas portretas
o kiek kainavo simonytes ir dulkio pripirkta vakcina kiek milijonu nuleido i knalizacija neskaiciavo nes jiems galima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių