Teisme – dėl karikatūros su sovietine simbolika

Konservatorių partijai priklausantis klaipėdietis yra kaltinamas sovietinės simbolikos platinimu. Penkių uostamiesčio seniūnaitijų seniūnaitis Vytautas Tenkutis negali atsistebėti, jog sulaukė bylos už karikatūrą, kurioje švyti penkiakampė žvaigždė bei kūjis su pjautuvu.

Konservatorių partijai priklausantis klaipėdietis yra kaltinamas sovietinės simbolikos platinimu. Penkių uostamiesčio seniūnaitijų seniūnaitis Vytautas Tenkutis negali atsistebėti, jog sulaukė bylos už karikatūrą, kurioje švyti penkiakampė žvaigždė bei kūjis su pjautuvu.

Byla – staigmena

„Manyčiau, ne aš turėčiau būti teisme, o tie, kas žavisi sovietiniais laikais ir užsiima prorusiška, sovietine propaganda. Man ši ideologija nepriimtina, sakyčiau – net priešingai. Tačiau man pareikšti įtarimai, susiję su sovietinės ideologijos platinimu. Vadinasi, aš vykdžiau antivalstybinę veiklą?“ – stebėjosi V.Tenkutis.

Byla, kurioje jis kaltinamas sovietinės simbolikos platinimu, šiuo metu nagrinėjama Klaipėdos rajono apylinkės teisme.

Teisėsauga konservatoriumi susidomėjo, kai gavo pranešimą, jog klaipėdiečio socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paviešinta karikatūra, kurioje šviečia raidės SSRS, sovietinė žvaigždė ir žmogaus, panašaus į Klaipėdos rajone žinomą veikėją Vaidą Lekstutį, veido atvaizdas.

Paveikslėlyje rusiškomis raidėmis buvo užrašytas sakinys: „Prie ruso jam buvo geriau“.

Vadina meno kūriniu

„Viskas prasidėjo nuo to, kai socialiniame tinklalapyje kilo diskusija. Šis žmogus (V.Lekstutis – A.A.) viešai yra paskelbęs apklausą, kurią nufilmavo. Ji vadinasi „Prie ruso buvo geriau“. Socialiniame tinklalapyje pasisakymais apie tai, kad SSRS laikais Lietuva buvo pastatyta, o dabar esame vergai, ES aptarnaujanti kolonija, manyčiau, aiškiai reiškiama šio žmogaus nuomonė. Mano akimis, pasakymas, jog šis žmogus pusę Lietuvos norėtų išvežti į Sibirą, kelia minčių, kad jis gali būti neabejingas sovietiniam režimui“, – svarstė V.Tenkutis.

Jis pasipiktino, perskaitęs oponento žodžius, kad „Liandsbergą reikėtų šunims sušerti, Lietuvą sugriovė“.

„Šis žmogus yra pasakęs, jog didžiuojasi tuo, kad buvo padarytas SSRS. Interneto platybėse radau karikatūrą, ją patalpinau savo paskyroje feisbuke. Nežinau, kodėl V.Lekstučiui šis meno kūrinys nepatiko. Tačiau buvau apskųstas policijai“, – kalbėjo klaipėdietis.

V.Tenkutis oponento pasisakymus užfiksavo, tačiau po kurio laiko jie neva dingo iš V.Lekstučio paskyros socialiniame tinkle.

„Jo paskyroje net aptikau sovietinės Lietuvos herbą. Tą atvaizdą taip pat užfiksavau“ – aiškino klaipėdietis.

Reiškė sarkastišką požiūrį

Praėjusį penktadienį teismo posėdyje V.Tenkučiui teko aiškintis, kodėl jis viešino tokią karikatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vien žo

vien žo portretas
Tik neapsitrieskit tą bolševiko nuokrušą (vargšą apšmeižtą nukentėjusį) begindami. Kiek yra dergiama Lietuva, jos žmonės ir nieko... Jokių bylų... O štai palietė komunistėlį ir pasklido smarvė... Manau teisme dar ne visai besmegeniai, ir nuspręs neklausydami kremliaus subinlaižių lojimo ir jų komentarų.

Visuomet koncervai prisidirba....

Visuomet koncervai prisidirba.... portretas
Ne išimtis ir tas Tenkutis. Išvis su tais visais simboliais , mano nuomone, lazda yra dažnai perlenkiama.Dabar išeitų, kad kūjo ar pjautuvo ne tik kad piešti negalima, bet gal jų ir naudoti jau nėra galima- nusikaltimas? O jau pagaminti tai išvis? Iš didelio rašto visada išeinama iš krašto....

susuris

susuris portretas
Laba bilde! Tā turpināt !
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių