Savivaldybė rems bibliotekos projektą

Klaipėdos miesto savivaldybė nutarė prisidėti prie miesto bibliotekos dalyvavimo konkurse „Bibliotekos pažangai 2“. Šiam projektui savivalda ketina skirti 2 tūkst. 260 eurų. Tai siekia 10 proc. viso šio projekto vertės.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka šiame konkurse dalyvaus su projektu „Šeimos istorija – išsaugok atmintį“.

Konkursą organizuoja ir 90 proc. jo išlaidų remia Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, administruojanti Bilo ir Melindos Geitsų fondo pasaulio bibliotekų programos lėšas.

Projekto misija – bibliotekoje organizuojamomis kūrybinėmis veiklomis istorijos fiksavimui suvienyti šeimos narius.

Projektinės veiklos metu vyks įvairūs mokymai ir seminarai bibliotekos specialistams, miesto gyventojams. Bus organizuojamos genealoginių medžių parodos, edukaciniai užsiėmimai vaikams apie šeimos istoriją, konkursai jaunimui.

Konkursu siekiama skatinti vaikų ir jaunimo užimtumą, ugdyti technines kompetencijas, didinti susidomėjimą miesto ir šalies istorija, aktyvinti kūrybiškumą. Į šią veiklą ketinama įtraukti visus šeimos narius, taip stiprinant šeimos ir bendruomenės ryšius.

Projekto įgyvendinimui Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka įsigis techninę leidinių įrišimo ir programinę įrangą: skenerį, A3 formato spausdintuvą, fotoaparatą, maketavimo programinę įrangą.

Taip pat į projektą bus įtraukti istorikai genealogai, įvairios švietimo įstaigos. Anot projekto įgyvendintojų, atsiras daugiau galimybių teikti naujas paslaugas bibliotekos lankytojams. Pavyzdžiui, spalvoto spausdinimo, įrišimo, mokymo šeimos genealogijos istorijos temomis.

Bus rengiami konkursai ir edukaciniai užsiėmimai, o ateityje galbūt bibliotekoje pradės veikti genealoginės informacijos centras, teiksiantis įvairias su tuo susijusias paslaugas.

Bendras projekto „Šeimos istorija – išsaugok atmintį“ biudžetas – 22 tūkst. 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių