Palangos meras pasidalijo Europos regionų komiteto laišku: stovyklos padeda Bučos vaikams atsikvėpti

  • Teksto dydis:

Palangos meras Šarūnas Vaitkus savo feisbuko paskyroje pasidalijo laišku Palangai iš Europos regionų komiteto prezidento, kuriame dėkojama už pagalbą Bučos vaikams.

„Gerbiamas Mere,

Praėjus daugiau kaip metams nuo tada, kai Rusija pradėjo agresijos karą prieš Ukrainą, Europos miestai ir regionai ir toliau išlieka priešakinėse linijose suteikdami paramą Ukrainai vietoje. Jie teikia humanitarinę pagalbą ir priima ukrainiečius, bėgančius nuo karo, keliančio beprasmiškas žmonių kančias, neviltį ir humanitarinę krizę. Šiais metais daug Europos regionų komiteto narių ir jų kolegos iš kitų Europos regionų ryžtingai dirbo priimdami ir integruodami perkeltuosius asmenis į savo bendruomenes.

Europos regionų komitetas yra tvirtai įsipareigojęs padėti Ukrainai ir patvirtino išsamų paramos paketą, akcentuodamas neatidėliotinus veiksmus, kuriais siekiama remti šią karo ištiktą šalį, kartu stiprinti Ukrainos, kaip šalies kandidatės, gebėjimus.

Šią vasarą Palangos miesto savivaldybė dar kartą patvirtino savo pasiryžimą remti Ukrainą ir jos žmones ir padėti jiems, organizuodama vasaros stovyklas Ukrainos vaikams. Šiose stovyklose vaikai galės jaustis saugūs ir dalyvauti įvairioje laisvalaikio veikloje, taip laikinai užmiršdami besitęsiantį konfliktą.

Kaip ir praėjusiais metais, esu įsitikinęs, kad ES vietos ir regionų valdžios institucijos dirbs vis aktyviau ir įrodys savo lyderystę išreiškiant Europos solidarumą vietoje, parodydamos savo aiškų įsipareigojimą remti Ukrainos žmones ir šios šalies vietos ir regionų valdžios institucijas.

Europos regionų komiteto vardu norėčiau padėkoti Jums už didžiulį indėlį ir pastangas, taip pat išreikšti didelę padėką tiems, kurie organizuoja vasaros stovyklas Jūsų mieste. Žinau, kad šiuo labai sunkiu ir sudėtingu laiku Komitetas gali pasikliauti Jūsų parama Ukrainai, jos miestams ir regionams, tačiau visų pirma jos gyventojams. Vasaros stovyklų iniciatyva padeda Ukrainos vaikams vasarą šiek tiek atsikvėpti ir pajusti normalumo jausmą, taip pat jaustis Europos bendruomenės dalimi – taip sustiprinant jų viltį dėl šviesesnės ateities.

Pagarbiai

Europos regionų komiteto prezidentas

Vasco Alves Cordeiro", – feisbuke pirmadienį rašė Š. Vaitkus.


Šiame straipsnyje: Bučos vaikaikaras Ukrainojevasaros stovyklaPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių