Norvegijoje motociklu – tarsi kelionė metų laikais

Nėra prastų orų, yra netinkami drabužiai. Tai patvirtintų bet kuris aistringas motociklininkas. Vis dėto, kaip pripažino klaipėdietis Aurimas Mockus, Lietuvoje ir užkietėjusiems baikeriams tenka paisyti sezoniškumo, tad šiltąjį metų laiką stengiamasi išnaudoti kuo produktyviau bei išsiruošti į tolimesnius žygius.

Teko sprogdinti kalnus

"Asmeniškai man sezono metu motociklas tampa prioritetine transporto priemone, kuria stengiuosi naudotis visada, kai tik galiu. Žinoma, per lietų mirkytis nesinori, tačiau jei esi susiplanavęs kažkokią kelionę, važiuoji ir lyjant. Šiandien yra tiek visko prigalvota, kad motociklu galima keliauti ir pačiu blogiausiu oru, kitas dalykas, jog tai gal nebus labai komfortiška", – neneigė baikerių klubo "Legacy Vets MC" narys A.Mockus.

Neseniai po Norvegiją keliavęs ir dar gyvais jos įspūdžiais pasidalijęs Aurimas džiaugėsi, jog šįsyk dangus buvo itin palankus – baikerį ir jo klubo bendražygius lepino vasariški orai, o lietus klaipėdietį užklupo tik paskutinėmis dienomis, jau traukiantį namų link.

"Esame tarptautinio pasaulinio tinklo klubas, tad kai Norvegijoje, Arendalio miestelyje, atsidarė naujas padalinys, važiavome pasveikinti kolegų. Tai būtų kažkas panašaus, kaip vykti į įkurtuves, – šypsojosi pašnekovas. – Iš Lietuvos iškeliavome aštuoniese, dar du mūsų klubo nariai, kurie šiuo metu dirba Norvegijoje, prisijungė vietoje. Pas kolegas trumpai pasisvečiavome, o vėliau patraukiau atskirai, nes buvau susiplanavęs tolimesnį maršrutą pietine Norvegijos pakrante."

Po šią Skandinavijos šalį motociklu Aurimas keliavo antrąkart.

Klaipėdiečiui buvo smagu sugrįžti į tą Norvegijos dalį, kurioje prieš dešimtmetį praleido beveik metus – čia jis užsiėmė kalnų sprogdinimu.

Užburia nuostabūs vaizdai

"Manau, Norvegija – viena įdomiausių krypčių, ypač važiuojant motociklu. Į šią šalį gali grįžti ne kartą ir visada pamatysi kažką naujo. Žinau, kad nemažai baikerių mėgsta keliauti į Nordkapą, šiauriausią šalies vietą. Kalbant apie mano kelionę, galbūt ji ir nebuvo ypatinga pagal nuvažiuotą maršrutą, tačiau pakeliauti pietine pakrante rekomenduoju kiekvienam. Beprotiškai gražus kelias, nuostabi gamta – įspūdingos lagūnos, fiordai, kalnai, – susižavėjimo neslėpė pašnekovas. – Pavyzdžiui, Danija, kurioje taip pat teko keliauti motociklu, tokio didelio įspūdžio nepaliko, žinoma, ten daug istorinių momentų, gražių pilių."

Pašnekovo žodžiais, net vienos kelionės dienos metu Norvegijoje galėjęs patirti visų metų laikų kaitą.

"Aplinkui – vasara, o imi kilti į kalnus, augmenija ima keistis, gamta darosi atšiauresnė, štai tau ir ruduo, galiausiai – žiema. Nes net vasarą kalnuose laikosi vos keli laipsniai šilumos, o kai kur – ir neigiama temperatūra. Imi leistis į apačią, ir vėl pamažu "sugrįžti" į vasarą", – vaizdžiai kalbėjo baikerių klubo "Legacy Vets MC" atstovas.

Anot pašnekovo, keliaujant motociklu stovyklavietės gamtoje – ne naujiena. Ir, kaip prisipažino, nakvynė nuostabiame gamtos kampelyje neretai mielesnė nei viešbutyje.

Itin komfortišku superkruizeriu "Honda Goldwing" keliavęs klaipėdietis taip pat buvo pasiruošęs visą amuniciją, jei tektų nakvoti po atviru dangumi, tačiau šįsyk jos neprireikė.

Kelionės metu aistringas motociklininkas ne tik grožėjosi nuostabiais Norvegijos peizažais, bet ir paviešėjo pas čia gyvenančius bičiulius iš Lietuvos, mėgavosi pasiplaukiojimais bei azartiška lašišų žvejyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To jo

To jo portretas
Ar kartais nebusi koks pranašas muhamedas, kad tokias keistas prielaidas darai salia net nebuves?

Jo

Jo portretas
Kas ten per klounas,ant liemenės kuprinę užsidėjęs važiuoja.

Piligrimas

Piligrimas portretas
Straipsniai apie kitų keliones man vieni įdomiausiu. Graži kelionė, nuostabūs įspūdžiai! Saugaus kelio.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių