Klaipėdos verslo dienoje – dėmesys protų ir darbo jėgos nutekėjimui

  • Teksto dydis:

Ar įmanoma surasti receptą, kuris padėtų sulaikyti perspektyvius jaunus darbuotojus Klaipėdoje? Ko reikia imtis, kad Klaipėdos verslas turėtų geriausius savo srities specialistus, o imlus ir talentingas jaunimas nesidairytų į kitus miestus ir rinktųsi studijas čia, Klaipėdoje?

Ar įmanoma surasti receptą, kuris padėtų sulaikyti perspektyvius jaunus darbuotojus Klaipėdoje? Ko reikia imtis, kad Klaipėdos verslas turėtų geriausius savo srities specialistus, o imlus ir talentingas jaunimas nesidairytų į kitus miestus ir rinktųsi studijas čia, Klaipėdoje? Į šiuos klausimus bus bandoma atsakyti jau ketvirtus metus organizuojamame socialiniame forume „Klaipėdos verslo diena 2013“. Renginyje dalyvaus miesto valdžios, verslo, akademinės bendruomenės atstovai.

Pasak renginio organizatorių, verslas, mokslas ar valdžia pavieniui yra nepajėgūs spręsti šių problemų. Atsižvelgiant į statistiką, Klaipėdos darbdavių mokami atlyginimai yra vieni didžiausiu Lietuvoje, tačiau tai nesulaiko žmonių pabėgti iš Klaipėdos.

„Nors Klaipėdos miestas dažnai įvairiomis prasmėmis lyginamas su Vilniumi, tačiau labai retai aukštos klasės specialistai laiko jį patraukliu gyventi ir leisti laisvalaikį, o tai tiesiogiai sukelia tokio specialisto išlaikymo Klaipėdos mieste kaštus. Reikia ieškoti būdų, kaip didinti miesto patrauklumą čia mokytis, gyventi ir leisti laisvalaikį. Dėl gyventojų mažėjimo kenčia visi: ir verslas, ir miestas, ir mokslo įstaigos“, - sakė socialinio forumo organizatorius, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška.

Pasak forumo rengėjų, apžvelgiant verslo aplinką, pastebima, kad uostamiestyje dominuoja „juodoji“ pramonė, kuri nors ir naudoja aukštas technologijas, tačiau neturi didelio poreikio įdarbinti aukščiausios kvalifikacijos specialistus, kurie galėtų nuolat atlikti sudėtingus mokslinius tyrimus, kurti naujus produktus ar technologijas. Kadangi Klaipėdoje tokių specialistų paklausa yra maža, nenuostabu, kad, nerasdami darbo čia, mokslininkai – tyrėjai išvyksta dirbti kitur.

Socialinis forumas vyks gruodžio 12 d. (ketvirtadienį), Klaipėdos mokslo ir technologijų parke( KMTP), H. Manto 84 – 101. Prieš prasidedant forumui, KMTP fojė bus atidaryta tarptautinė paroda „Kova su kontrabanda be sienų“ – joje bus eksponuojamos įvairiose Pasaulio šalyse naudojamos vizualinės priemonės, skirtos kovoti su kontrabanda.

Iniciatyvos „Klaipėda – miestas be šešėlio“ rengiama paroda skirta paminėti Tarptautinei antikorupcijos dienai. Renginio pradžia – 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiamieji

Gerbiamieji portretas
IMPOTNCIJA tai yra liga.O ja serga ne vien zmones.Impotencijai uzsitesus ivyksta Dievo zodzio issipildymas-is dulkes kiles,dulke ir pavirsi....Pasivartykit pasauline istorija,kiek ten impotentu ir impotenciu virto dulkem, net prekybos keliui pasisukus,ar upei vaga pakeitus.O cia tai net pilietine visuomene nesigavo,nes pilietis NEIVYKO...Vis maziau daugelis cia mato Sviesos,Tiesos,Tikejimo.Verkia,zudosi,geria,bega ir juokiasi ir net spjaudosi...Ant suklypusio pamato ir netiesos zemeles joks surestas muras neilgaamzis...arba griuva,ar teismai istampo,ar farsu pavirsta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių