Patarė, kaip keliauti savarankiškai: reikia detalaus plano

I. Simonaitytės bibliotekoje kelionių tinklaraščio autorė Gintarė Lazdauskė klaipėdiečiams pasakojo, kaip savarankiškai suplanuoti keliones, kaip sutaupyti vykstant atostogauti, kuriais dalykais pasirūpinti, kad kelionė būtų sklandi.

Kelionių agentūrų antkainiai

Beveik pusšimtis susidomėjusių žmonių klausė, kaip galima keliauti savarankiškai ir susiplanuoti sau svajonių atostogas be kelionių agentūros pagalbos.

Nors G. Lazdauskė teigė, kad pradžioje kelionę susiplanuoti pačiai buvo nelengva, tačiau dabar tai ne problema ir savarankiškai ji keliauja jau 18 metų.

Kelionių agentūrų kainos būna tikrai nemažos, o visų atostogų lūkesčių kelionė gali ir nepateisinti.

G. Lazdauskė pateikė pavyzdį iš savo pačios kelionės, už kurią sumokėjo 1,3 tūkst. eurų, o kelionių agentūroje tokia pati kelionė kainuotų per 2 tūkstančius.

Reikia detalaus plano

Pasak G. Lazdauskės, kelionei visada būtinas planas, kuris paprastai sudėliojamas iš anksto.

Yra nemažai punktų, kuriuos reikia nuosekliai išnagrinėti. Paskaitos klausytojams moteris pristatė aštuonis, jos manymu, svarbiausius aspektus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį, vieni svarbiausių – kelionės biudžetas ir metų laikas.

„Svarbiausia žinoti, nuo ko pradėti. Paprastai yra aštuoni punktai, kuriuos nuosekliai susiplanuoju. Pradedu nuo biudžeto ir metų laiko. Turistinių sezonų metu, kai kainos tikrai didesnės, stengiuosi nekeliauti“, – pasakojo tinklaraščio autorė.

Žinant, į kurią šalį norima keliauti, svarbu išsiaiškinti ir apie toje šalyje esamas taisykles bei pasidomėti, ar ten saugu. Reikia žinoti apie vizų ir skiepų reikalavimus.

Yra aštuoni punktai, kuriuos nuosekliai susiplanuoju.

„Keliaudama visada turiu planą, kuriuo vadovaujuosi, jeigu man reikia išvažiuoti iš vieno miesto tą dieną, tą valandą, aš taip ir padarysiu. Visas nakvynės vietas ar pervežimus užsakau iš anksto, todėl žinau, kad turiu būti laiku, ten, kur jau užsakyta“, – pasakojo lektorė.

Skatina keliauti patiems

G. Lazdauskė teigė, kad vienintelis dalykas, kuriam biudžetą paskirstyti sunkiau, – maitinimas, kadangi sužinoti maisto kainas kitų šalių kavinėse ar parduotuvėse nėra lengva, tačiau tam autorė pasiūlė biudžeto planavimo svetainę „Numbeo“, kurioje galima pamatyti šalyje teikiamų paslaugų kainų skirtumą.

G. Lazdauskė tikino, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl ji skatina žmones keliauti savarankiškai – ne tik galimybė sutaupyti.

Tai taip pat puiki proga susikurti atostogas pagal savo poreikius.

„Kiekvienas esame skirtingi – vieni mėgsta lankyti muziejus, kiti – gamtos objektus ar galbūt gražioje miesto aikštėje gerti kavą ir stebėti aplinką. Savarankiškai keliaudami galime pasirinkti, ką veiksime, kur eisime ir kokiu tempu vyks mūsų kelionės“, – pasakojo tinklaraščio autorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

solo keliauju

solo keliauju  portretas
jau 8 metai, ir tai pats geriausias sprendimas kuri priemiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių