Į Palangą – sumaišties keliais

Palangos kurortas ruošiasi sezono atidarymui, tačiau atvykstantieji turėtų šarvuotis geležine kantrybe – pagrindinė įvaža į miestą vis dar skendi kelininkų dulkėse.

Stovi kelininkų technika

Vykstantieji į kurortą perspėjami dėl sudėtingų eismo sąlygų.

Nors tikinama, kad miesto šventės renginiuose situaciją keliuose stebės policijos pareigūnai, vairuotojai turėtų iš anksto pasirūpinti kelionės į Palangą maršrutu.

Dėl vykstančių Kretingos gatvės rekonstrukcijos darbų didžiausi automobilių srautai nukreipiami per Nemirsetą.

Tačiau pasiekę Palangos miesto ribą vairuotojai įkliūva į kitą remontuojamą kelio ruožą Klaipėdos plente.

Šiuo metu kelininkai jau išmontavo šviesoforus šioje sankryžoje su Kretingos gatve, tad vairuotojai turėtų būti atidūs ir sekti kelio ženklus.

Vietiniai gyventojai šią sankryžą sugeba aplenkti kitomis gatvėmis.

Lanku – 18 km daugiau?

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė atvykstančiuosius ramino, jog dviejose remontuojamose įvažose visur leidžiamas dvipusis eismas ir siūlė rinktis šiaurinį Palangos įvažiavimą.

Tačiau viena kauniečių kompanija paskaičiavo, jog jų kelionė į kurorto centre rezervuotus apartamentus dėl to pailgėtų lygiai 18 kilometrų.

"Mes girdėjome, jog du keliai į Palangą yra remontuojami, iš anksto žvalgėmės, kaip lengviau būtų privažiuoti miesto centrą. Suskaičiavau, jog, važiuodamas Palangos aplinkkeliu iki Darbėnų posūkio ir sukdamas atgal į kairę Palangos link, važiuočiau 18 kilometrų lankstą. Tačiau klausimas, ar bus įmanoma pasukti į kairę, juk žiedinės sankryžos ten nėra?" – svarstė kaunietis Vladimiras.

Nakvynės kainos augo

Kita problema, kurią teks spręsti atvykėliams, – kur palikti automobilius?

Perpildytame kurorte ne pirmus metus iš tiesų būna sudėtinga surasti automobiliui vietą.

"Mes ieškojome tokios nakvynės, kur būtų garantuota vieta automobiliui. Galima sakyti, ieškojome automobiliui aikštelės, o ne patogumų šeimai. Perpildytame kurorte ne pirmus metus iš tiesų būna sudėtinga surasti automobiliui vietą", – teigė atvykėliai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė pripažino, jog poilsiautojų nerimavimams yra pagrindo.

"Jie iš dalies teisūs. Dalis apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių garantuoja tokią paslaugą. Kitos apgyvendinimo įstaigos net specialiai įsirengė naujas aikšteles. Viliuosi, jog situacija bus išspręsta", – teigė I.Valaitienė.

Kol kas Palangos viešbučiuose laisvų vietų dar galima rasti.

Privačiame sektoriuje teikiami net itin patrauklūs pasiūlymai – nakvynę dviem asmenims įmanoma gauti už 27 ar 35 eurus.

"Viešbučiuose situacija kinta, rezervacijų daugėja, bet dar įmanoma surasti tinkamų variantų. Kainos tik šiek tiek aukštesnės nei darbo dienomis. Bet tai dar ne liepos ir rugpjūčio kainos. Keturių žvaigždučių viešbučiuose galima rasti nakvynę su pusryčiais nuo 60 iki 80 eurų", – aiškino I.Valaitienė.

Palanga kurorto šventės metu sieks "Super špagato" rekordo bei siūlys įvairiausių renginių poilsiautojams, vyks trys festivaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Netrieskit, prietrankos, Kelia butina tvarkyti ir ziema to nepadarysi. Tie kaunieciai kurie paskaiciavo 18 km. YRA MELAGIAI. (ne daugiau 5-6 km.). Statyti auto vietu yra. Tiktai jeigu norit statyti kopose tai to NEBUS. PALANGA TVARKOSI. SEKMES. o triznos galit triesti toliau.

Mindaugas

Mindaugas portretas
Kauniečiai kažką netaip paskaičiavo, nes važiuojant pro Darbėnų sankryžą aplinkkeliu kelias pailgėja tik 6 km.

MELAS

MELAS portretas
Gyvenu Palangoje, dažnai pravažiuoju. Kelininkai gerai organizuot. Deja, GRUODĮ kelių nepastatysi. Išsivalykite tulžį iš smegenų, padės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių