Smiltynę sudrebino paplūdimio lėkščiasvydžio turnyras

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį II-osios Smiltynės paplūdimyje, Klaipėdoje, įvyko didžiausias iki šiol Lietuvoje organizuotas paplūdimio lėkščiasvydžio renginys –  6-asis "SUN BEAM" turnyras. 

Uostamiesčio sporto klubo "Marių Meškos" organizuojamas turnyras kasmet sulaukia tiek Lietuvos, tiek užsienio komandų dėmesio, tačiau šiemet jo būta daugiau nei įprastai. Turnyre iš viso dalyvavo net 19 komandų ir daugiau nei pusė jų – net 11 – atvyko iš užsienio valstybių. Svečių turnyras šiemet sulaukė ne tik iš artimiausių regiono kaimynių, kaip Latvija, Estija ar Baltarusija, bet ir iš tolimesnių valstybių – Nyderlandų, Šveicarijos. Turnyre dalyvavo ir viena multinacionaline save vadinanti komanda, kurios nariai gyvena skirtingose šalyse ir susitinka tik varžybų ar tokių pramoginių sportinių turnyrų metu.

"Šiemet sulaukėme tikrai didelio dėmesio iš tarptautinės lėkščiasvydžio bendruomenės ir be galo dėl to džiaugiamės. Tai tik kruopštaus organizatorių komandos darbo dėka", – teigė pagrindinis turnyro organizatorius Artūras Petrauskas.

Šiais metais "SUN BEAM" turnyre komandos varžėsi atvirajame ir mišriajame divizionuose. Atvirajame divizione dėl aukščiausių apdovanojimų tarpusavyje rungėsi aštuonios komandos. Pusfinalį pasiekti pavyko tik vienai Lietuvių komandai iš Kauno – "Skraidantys Drambliai". Ši kauniečių ekipa dalyvavo visuose iki šiol vykusių "SUN BEAM" turnyrų finaluose, tačiau šiemet "Skraidantys Drambliai" ne tik nepateko į pagrindinį turnyro finalą, bet pirmą kartą turnyro istorijoje namo neparsivežė medalių komplekto. Nusileidę komandai iš Šveicarijos "Das Nicht Team" jie liko ketvirti. Sidabrinius medalius šiemet užsikabino latviai "Ultimaniacs", o turnyro čempionais tapo aukštaūgių iš Nyderlandų komanda "Skyline".

Mišrusis divizionas turėjo šiek tiek daugiau komandų. Jame dalyvių buvo dar daugiau – net vienuolika komandų. Čia abejose kovose dėl medalių susitiko po lietuvaičių ir latvių komandą. Deja, abejas finalų kovas mišriajame divizione nugalėjo latvių ekipos ir vilniečiai "Drop That Smile" liko be visai medalių, o kitas sostinės klubas – "Vorai" pasipuošė sidabro medaliais.

Trečiąją vietą iškovojo "Sirocco" komanda, o turnyro nugalėtojais tapo viena Baltijos šalių regiono lyderių – "Salaspils FK" komanda. Pastaroji ekipa taip pat laimėjo ir žaidimo dvasios apdovanojimą. Visos mišriajame divizione dalyvavusios komandos "Salaspils FK" komandą įvertino kaip komandą, kuri geriausiai laikėsi garbingo žaidimo principų. Atvirajame divizione šis apdovanojimas atiteko multinacionalinei komandai "Babel".

Pasisekimo sulaukęs renginys garsiai nuaidėjo ir socialiniuose tinkluose. "Tai natūralu, kai dalyvauja tiek daug tarptautinių komandų, visi dalijasi pasiekimais su savo namiškiais, o tuo pačiu didina ir mūsų turnyro žinomumą. Tokią tarptautinių komandų gausą šių metų "SUN BEAM" vertiname kaip didelį pasisekimą", – džiaugiasi turnyro organizatoriai.

Jiems antrino ir mišriojo diviziono nugalėtojų komandos žaidėjas Girts Betmanis: "Turnyras buvo nuostabus! Komanda puikiai pasidarbavo organizuodama renginį bei pritraukdama daugiau komandų ne iš Baltijos regiono. Tai buvo vienas žingsnelis arčiau tobulybės bei vienas žingsnelis arčiau "SUN BEAM" tapimo vienu populiariausių paplūdimio lėkščiasvydžio turnyrų ne tik Baltijos jūros regione, bet ir visoje Europoje."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių