Pakvietė pamatyti A. Stubros žvilgsnį į savo kraštą

Lietuvininkas, fotokorespondentas, žurnalistas, mokytojas, tiesiog mielas ir įdomus žmogus – taip penktadienį vakare susirinkę į Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus palėpę klaipėdiečiai kalbėjo apie eksponuojamų fotografijų autorių Albiną Stubrą.

Muziejuje iki lapkričio 11 d. bus eksponuojama iš gausybės A.Stubros nuotraukų jo dukros Rasos Stubraitės-Marcinkevičienės ir žento Vlado Marcinkevičiaus suformuota fotografijų paroda "Mažoji Lietuva pro Albino Stubros objektyvą".

Parodoje žiūrovai gali pamatyti Mažosios Lietuvos paveldo objektus, bažnyčias, jų griuvėsius, kapines ir pačius lietuvininkus bei jų tradicijas. Nuotraukose – dar gyvas vyskupas Jonas Kalvanas, tarybiniais metais kentęs saugumo persekiojimus.

Lankytojai gali pajusti, kaip autorius matė rašytoją Ievą Simonaitytę, kuri yra Albino Stubros pusseserė iš tėvo pusės, bei visai dar jauną dr. Martyną Purviną, o greta – jo tėvą Eriką Purviną. Apsilankiusieji parodoje galės išvysti ir kaip lietuvininkai sodina "Lietuvininkų ąžuolyną" Agluonėnuose.

Parodos atidarymas buvo įspūdingas, retai į tokius renginius susirenka tiek žmonių, kad vos telpa į parodų salę. Šįkart didžioji dauguma jų pažinojo fotografijų autorių. Apie A.Stubrą pasakojo jo sesuo Jūratė, buvę bendradarbiai, mokiniai.

Ypatingos nuotaikos vakarui suteikė Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansamblio "Kuršių ainiai" atliekamos dainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių