„Klaipėdos knyga – 2016“: artėja rinkimų finalas

  • Teksto dydis:

Po savaitės baigsis jau mėnesį vykstantis 11-asis uostamiesčio leidėjų per metus išleistų knygų konkursas „Klaipėdos knyga – 2016“, šiemet trunkantis ilgiau nei įprastai, sužibėjęs pretendenčių į populiariausios ir gražiausios metų knygos laurus pristatymais bei leidėjų bei autorių susitikimais su skaitytojais miesto bibliotekose. Štai dar dvi knygos, laukiančios visuomenės ir konkurso komisijos dėmesio.

Per  keturių vandenų kraštą

Leidyklos „Libra Memelensis“ išleistas albumas „Prie jūrų marių...“ – reprezentacinis Klaipėdos rajono leidinys, kuriame „keturių vandenų kraštas atveria horizontus“ turizmui, pažinimui ir poilsiui. Albumas pasirodė lietuvių ir anglų kalbomis, siekiant supažindinti Lietuvos ir užsienio keliautojus su gražiausiomis ir atraktyviausiomis Klaipėdos rajono vietomis, pradedant Baltijos pajūriu Karklėje su Olandų Kepure ir baigiant garsiaisiais Veiviržėnų atlaidais. Albume – per 100 nuotraukų, darytų moderniausia technika, pateiktų daugiau nei 20 autorių. Nors viršelį puošia rami Kuršių marių prie Drevernos fotografija, prisotinta akvarelinės ramybės, leidinyje netrūksta veržlumo, ypatingo judesio momentų, ar tai būtų žirgų sporto šventė Priekulėje, ar Svencelės jėgos aitvarų entuziastų skrydžiai, ar slidinėjimo nuo Utrių kalno vaizdai.

Anot leidėjo Kęstučio Demerecko, ne atsitiktinai knygoje daug informacijos apie Dreverną, pastaraisiais metais sulaukusią ypatingų pasikeitimų. Ten atidarytas modernus jachtų uostas, kur veika jaunųjų jachtininkų mokykla, laivų statytojo Jono Gižo muziejus,  2015 m. pastatytas ir plaukioja didžiausias Kuršių marių krovininis burlaivis – lietuviška vytinė. Dreverna tapo viena lankomiausių Klaipėdos rajono vietų.

Be to, Klaipėdos rajone veikia vienintelis privatus Lietuvos zoologijos sodas, jaunuosius gamtos entuziastus stebina dinozaurų parkas, kultūros paveldu traukia Agluonėnų, Vėžaičių, Dovilų, Veiviržėnų ir Judrėnų istoriniai objektai. Sporto ir pramogų mėgėjams skirtos gintaro gaudymo, paukščių stebėjimo, indėnų lankymo „Vinetu kaime“ pramogos, baidarių maršrutai Minijos upe bei golfo laukai. Regis, nedidelės apimties albume, kuriame tik 72 puslapiai, telpa didžiulė informacinė erdvė, kurios tikslas – garsinti Klaipėdos rajoną, kviesti į Lietuvą turistus iš viso pasaulio. Albumo sudarytoja – Klaipėdos rajono Turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių