„Žalgiris“ kyla naujam sezonui (nuotr.)

Kauno „Žalgiris" pirmadienį susirinko į pirmąją treniruotę. Joje dalyvavo keturi krepšininkai, kurie kartu su fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku atliko fizinio pasirengimo testus.

Užsieniečiai prisijungs vėliau  

Pirmoje treniruotėje prieš naująjį sezoną dalyvavo Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Dainius Šalenga ir Tadas Klimavičius.

Ketvirtadienį prie šio ketverto prisijungs Europos jaunimo (U-20) čempionato sidabro medalio laimėtojas Žygimantas Janavičius, o šeštadienį - naujasis „Žalgirio" įžaidėjas Willie Deane‘as. Rugsėjo pradžioje atvyks amerikiečiai Lorenas Woodsas ir Marcusas Brownas.

Iš pradžių žalgiriečiai treniruosis Kaune, vėliau persikels į Klaipėdą. Rugsėjo 13 dieną komanda išvyks į draugišką turnyrą Italijoje.

Treneris S.Kavaliauskas treniruotę pradėjo nuo fizinio pasirengimo testų. Krepšininkai kilnojo štangas, atliko vikrumo testus, šokinėjo. „Šie keturi krepšininkai nebuvo per vasarą visiškai atsipalaidavę, visi po truputį treniravosi, todėl galės greičiau vėl pasiekti tinkamą formą", - portalui sakė S.Kavaliauskas.

Legionieriai per vasarą atsipalaiduoja

Kur kas sunkesnė sezono pradžia būna legionieriams. Paprastai jie per vasarą visiškai atsipalaiduoja. „Legionieriai mano, kad yra puikiai fiziškai pasirengę, tačiau dažniausiai būna ne taip", - nusijuokė S.Kavaliauskas.

Treneris mano, kad krepšininkai ir per vasarą neturėtų visiškai užmiršti sportą. „Reikėtų bent truputį pajudėti", - žaidėjams rekomendavo treneris. Krepšininkai šią savaitę daugiausia treniruosis lauke.

Pervargsta žaisdami rinktinėse

Komandos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas mano, kad dauguma žaidėjų ir per vasarą išlaiko neblogą fizinę formą. „P.Jankūnas ir T.Klimavičius per vasarą treniravosi savarankiškai, augino raumenis. Kiti žaidėjai taip pat nebus visiškai „nuliniai". Su užsieniečiais - truputį kitaip. Jie atvyksta vėliau, nes per vasarą nori susitvarkyti įvairius reikalus. Tačiau ir jie neatvyksta visiškai išsikvėpę. Pavyzdžiui, M.Brownas vasarą daug bėgioja, mina dviratį", - portalui sakė R.Grigas.  

Anot jo, daugiau sunkumų kyla su tais žaidėjais, kurie vasarą atstovauja šalies rinktinėms. „Šie krepšininkai į klubus grįžta pervargę, išsekę. Reikia daugiau laiko, kol jie atsigauna", - sakė R.Grigas.

Vyriausiasis treneris kartu su savo padėjėjais Dariumi Maskoliūnu ir Gintaru Krapiku pirmadienį jau pradėjo dėlioti ir artėjančio sezono taktinius veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių