Žalgiriečiai: Kaune R.Fernandezo laukia karštas vakarėlis

Atėjo metas revanšui. Skaudžiai Madride vieno taško skirtumu pralaimėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prieš rytdienos Eurolygos „Top 16“ dvikovą su „Real“ galvoja tik apie pergalę.

Laukia karštas sutikimas

Aistras prieš šį mačą kursto ne tik revanšinės nuotaikos, tačiau ir sausio 11-ąją Ispanijos sostinėje vykusių rungtynių pabaigoje įvykęs incidentas tarp vieno „Real“ lyderių Rudy Fernandezo ir šiuo metu traumą besigydančio „Žalgirio“ kapitono Pauliaus Jankūno.

Tąkart šeimininkams laimėti padėjo Sergio Rodriguezo tritaškis likus 3.5 sekundės. „Real“ džiaugėsi dramatiška pergale 75:74, o dvikovos pabaigoje neišvengta ir kovos elementų. Nešvariu savo žaidimu garsėjantis R. Fernandezas viso mačo metu akivaizdžiai provokavo žalgiriečius. Pačiomis paskutinėmis dvikovos sekundėmis P. Jankūnas galėjo išplėšti pergalę, tačiau puolėjas buvo stumteltas ir jo metimas iš po krepšio buvo netaiklus. Nuaidėjus finalinei sirenai R. Fernandezas pargiuvusiam lietuviui pasakė repliką, kuri perpildė kapitono kantrybės taurę. Ispano išprovokuotas P. Jankūnas įsivėlė susistumdymą, kurio metu kitas „Real“ žaidėjas Felipe Reyesas nevengė ir brutalių veiksmų.

Įvertinę kivirčą tarp R. Fernandezo ir P. Jankūno Eurolygos atstovai nusprendė skirti ispanui drausminę 3,5 tūkst. eurų nuobaudą, o lietuviui – įspėjimą

Jau dabar aišku, kad rytdienos mače R. Fernandezo „Žalgirio“ arenoje laukia tikras pragaras. Po incidento socialiniuose tinkluose Kauno ekipos gerbėjai žaidėją įvardino kaip didžiausią priešą bei žada laikinojoje sostinėje sukurti ypač karštą sutikimą.

„Įvykių Madride neužmiršome. Kaune R. Fernandezo laukia karštas vakarėlis“, – šypsodamasis tarė Darjušas Lavrinovičius.

Kapitonas – optimistas

„Mūsų laukia labai rimtas mūšis prieš grupės lyderį, tačiau jei išlaikysime koncentraciją visas 40 minučių, galime tikėtis sėkmės. Madride žaidėme gerai visą mačą, tačiau S.Rodriguezo tritaškis mus pražudė. Viliuosi, jog taip pat nenutiks šįsyk“, – kalbėjo kapitono pareigas iš P. Jankūno perėmęs kroatas Marko Popovičius.

Rezultatyviausias  „Žalgirio“ krepšininkas šalin vijo mintis apie užkulisiuose sklandančias spekuliacijas dėl klubo ateities. „Visi žinome, kad turime problemų, tačiau privalome užmiršti visas kalbas ir koncentruotis tik į savo reikalus bei tai, ką galime padaryti aikštelėje“, – kalbėjo snaiperis.

„Privalome dirbti savo darbą. Tikiuosi, kad nauji žmonės padarys viską, kad situacija klube būtų stabilesnė. Atvykęs čia sakiau, kad mano tikslas suteikti komandai stabilumo aikštėje. Nepaisant traumų, įvairių įtampų, manau, kad tai pavyko. Praėjusią savaitę laimėjome Bamberge, Malagoje ir pasistengsime iš pergalingo kelio neišklysti ketvirtadienį. Dabar – pats karščiausias sezono momentas. Bus labai sunku, kadangi „Real“ šį sezoną žaidžia labai solidžiai ir pagrįstai pretenduoja į Eurolygos finalo ketvertą“, – savo auklėtiniui pritarė ir „Žalgirio“ strategas J.Plaza.

Treneris taip išreiškė viltį, kad iš įvairių ekipų pasiūlymų sulaukiantys jo auklėtiniai liks Kaune iki sezono pabaigos. „Kai žaidi gerai, natūralu, kad treneriai ir žaidėjai patenka į kitų ekipų akiratį.  Tačiau žinau viena, kad mano žaidėjai kitose ekipose tikrai neturės tokių galimybių tobulėti kaip čia. Visi kartu pasistengsime baigti sezoną ir įrodysime, jog esame profesionalai“, – žadėjo J.Plaza.

Treneris sieks revanšo

Ispanijoje J. Plazai savo buvusios ekipos įveikti nepavyko. Ispanas neslepia, jog sieks tai padaryti ketvirtadienį. Juolab kad ši pergalė „Žalgiriui“ reikalinga kaip oras. Specialistas pasidžiaugė, kad rungtynėms su „Real“ bus pasirengę visi krepšininkai, išskyrus P. Jankūną, kuriam antradienį sėkmingai buvo atlikta peties operacija.

„Ne kartą esu sakęs, kad kai žaidi tokius svarbius mačus su labai pajėgiais varžovais, privalai aikštę palikti kaip nugalėtojas. Tai nereiškia, kad turi laimėti rungtynes, tačiau privalai kautis iš visų jėgų iki pat finalinės sirenos“, – savo auklėtinius kovai stengėsi nuteikti J.Plaza.

Po praėjusios savaitės pergalės Malagoje žalgiriečiai vėl pradėjo kabintis į ketvirtąją E grupės poziciją, kuri leistų pratęsti kovą Eurolygos ketvirtfinalyje. Vos kartą „Top 16“ etape suklupęs „Real“ kol kas žengia grupės viršūnėje ir savo pozicijų užleisti neketina.

Šiemet žygdarbius su Kauno ekipa darantis J. Plaza „Real“ klube iki šiol minimas tik geraisiais žodžiais. Madrido komandą katalonas treniravo 2006-2009 metais ir 2007-aisiais nuvedė ją prie ULEB taurės. Iš tų laikų kolektyvo šiuo metu „Real“ aprangą vilki vos du krepšininkai – F. Reyesas ir Sergio Lullas. Beje, pirmasis šiomis dienomis su „karališkuoju“ klubu pratęsė sutartį dar dvejiems metams. Tai iš esmės reiškia, kad 32-ejų metų F.Reyesas Madrido komandoje baigs savo profesionalo karjerą. Šis sezonas puolėjui „Real“ klube yra jau devintasis.

Rytoj ant parketo neišvysime „Real“ klube rungtyniaujančio lietuvio Martyno Pociaus. Neseniai buvusiam žalgiriečiui buvo nustatytas stresinis kojos lūžis, dėl kurio puolėjas negalės rungtyniauti apie pora mėnesių.

„Nėra smagu, kai tavo ar varžovo ekipos kuris nors žaidėjas negali rungtyniauti. Mes taip pat jau kurį laiką neturime P. Jankūno, Tado Klimavičiaus. Žinau, kad Martynui norėjosi sužaisti šias rungtynes Kaune prieš savo buvusią komandą, tačiau „Real“ turi pakankamai krepšininkui, kurie galės šią spragą užpildyti“, – teigė J. Plaza.

E grupė

  1. „Real“                        8                  1                    675:619
  2. „Anadolu Efes“        7                   2                    647:624
  3. CSKA                         6                  3                    727:661
  4. „Panathinaikos“      6                   3                    640:642
  5. „Žalgiris“                   4                   5                    676:636
  6. „Unicaja“                  4                    5                    654:679
  7. ALBA                         1                    8                    595:681
  8. „Brose Baskets“     0                    9                    669:741

Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaJoanas Plaza

NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
nu ka sutinkam rudy ryt visi sirgalei y arena sutraiskyt rudy

Rytfanis

Rytfanis portretas
Na as atsimenu kazkas is zalgirio fanu primine nebloga ideja, atseit i arena atnesti gumine lele, aprengti kaip nors gejiskai ir parasyti rudy-;) na aplamai tikiuosi zalfanai pamokys ta mergaite-;)

to pirmasis komentaras

to pirmasis komentaras portretas
Žinai, kad už tokį kuruojantį sakinį gali bausti tave? :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių