Prieš olimpiadą – biatlonininkės D.Rasimovičiūtės paraiška

Už nugaros paliktos žvaigždės ir aukščiausia vieta karjeroje – biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė prieš olimpines žaidynes Vankuveryje pateikė solidžią paraišką.

Dešimtuke – pirmą kartą

Pasaulio taurės etapas Vokietijos žiemos sporto mekoje Oberhofe buvo itin sėkmingas vienintelei Lietuvos atstovei pajėgiausių planetos biatlonininkių varžybose Dianai Rasimovičiūtei. Moterų 7,5 km sprinto rungties lenktynėse sportininkė iš Ignalinos, šaudykloje suklydusi du kartus, užėmė dešimtą vietą.

Lietuvė trasoje aplenkė tokius moterų biatlono autoritetus kaip vokietė Andrea Henkel, švedė Anna Olofsson-Zidek ar prancūzė Sandrine Bailly.

"Diana mane stebina. Anksčiau mokslininkai kalbėjo, kad ji neturi jokių ypatingų fizinių duomenų. Diana viską pasiekia juodu ir profesionaliu darbu", – biatlonininkės pasiekimą vertino Lietuvos olimpinės misijos Vankuveryje vadovė Vida Vencienė.

D.Rasimovičiūtė Oberhofe pirmą kartą karjeroje prasibrovė į geriausių biatlonininkių dešimtuką. Iki šiol aukščiausias lietuvės pasiekimas buvo 11 vieta, užimta praėjusių metų pasaulio čempionate.

"Mano nuomone, pasaulio taurės etape yra sunkiau užimti aukštą vietą nei pasaulio pirmenybėse, todėl šis pasiekimas – su niekuo nesulyginamas", – teigė V.Vencienė.

D.Rasimovičiūtei dabar svarbiausia – gerai pasirengti Vankuverio olimpinėms žaidynėms, prasidėsiančioms kitą mėnesį.

Pakurstė viltis

Vankuveryje D.Rasimovičiūtei numatomas Lietuvos olimpinės rinktinės lyderės vaidmuo. Didžiausios viltys siejamos su sportininkės mėgstamiausia sprinto rungtimi.

"Kai tvirtinome sportininkams keliamus individualius tikslus, aš net išsigandau, kad Dianai buvo suplanuotos pernelyg aukštos 8–15 vietos. Bet ji parodė, kad puikiausiai tvarkosi ir tokiu lygiu. Belieka tik palinkėti sėkmės", – viltingai kalbėjo V.Vencienė.

Pasak buvusios slidininkės, Kanadoje biatlonininkų laukia pakankamai sudėtinga trasa, pasižyminti dideliu viražų skaičiumi. Tačiau V.Vencienė pabrėžė, kad D.Rasimovičiūtė, kuri treniruojasi su Latvijos vyrų biatlono rinktine, praeityje jau yra šliuožusi olimpine trasa, todėl tai lietuvei neturėtų sudaryti problemų.

Paaiškės kitą savaitę

Galutinė Lietuvos olimpinės rinktinės, vyksiančios į Vankuverį, sudėtis bus tvirtinama sausio 21 d. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vykdomojo komiteto posėdyje. Iki to laiko tikimasi sulaukti oficialių tarptautinių sporto federacijų patvirtinimų apie Lietuvai skiriamas sportininkų kvotas.

Šiuo metu olimpinę rinktinę sudaro šeši kandidatai: slidininkai Irina Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Modestas Vaičiulis ir Vytautas Strolia, kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas bei D.Rasimovičiūtė.

"Tikiu, kad rinktinėje liks visi šeši sportininkai, bet šiandien dar to negaliu patvirtinti. Vykdomajam komitetui priklauso daug žmonių, ir galbūt nuomonės išsiskirs. Bet čia yra mūsų pagrindiniai sportininkai, į kuriuos investuoti nemaži pinigai. Jeigu jau mums yra skiriama kvota, ją reikėtų išnaudoti", – svarstė V.Vencienė.

Pagal preliminarius planus, Lietuvos slidininkų kvartetas į olimpinį kaimelį turėtų atvykti vasario 7 d. Prieš tai lietuviai vasario 5–6 d. dar ketina startuoti pasaulio taurės etape Kalgaryje. V.Rumiancevas šiuo metu treniruojasi Čekijoje ir į Vankuverį ketina atvykti vasario 16 d. D.Rasimovičiūtės olimpiniame kaimelyje laukiama vasario 11 d.

Žiemos olimpinių žaidynių ugnis Vankuveryje bus uždegta vasario 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių