Pergalingi lietuvių įvarčiai Škotijoje

Savaitgalį startavusio Škotijos čempionato pirmąją dieną itin įspūdingai pasirodė legionieriai iš Lietuvos.

Vienintelis Andriaus Veličkos įvartis svečiuose prieš „Falkirk" lėmė pergalę 1:0 „Rangers" klubui, o taip pat laimėjusiai Edinburgo „Hearts" ekipai du iš trijų įvarčių pelnė Audrius Kšanavičius ir Saulius Mikoliūnas.

Po nesėkmės prieš „Kauną" Čempionų lygoje rungtynėms prieš „Falkirk" ekipą „Rangers" treneris Walteris Smithas visiškai pakeitė puolimo liniją - startinėje sudėtyje šalia Kriso Boydo pasirodė Andrius Velička.

A.Velička, S.Mikoliūnas ir A.Kšanavičius sezoną pradėjo įvarčiais.
„Falkirk" klubas namuose žaidė ne prasčiau už varžovus ir antrojo kėlinio pradžioje galėjo išsiveržti į priekį, bet Michaelas Higdonas nerealizavo 11 metrų baudinio. Vienintelį mačo įvartį po Kyle‘o Lafferty perdavimo 64 minutę įmušė A.Velička. Lietuvis rungtyniavo iki 73 minutės.

Kitose rungtynėse „lietuviškasis" Edinburgo „Hearts" namuose susitiko su praėjusį sezoną lygoje trečią vietą užėmusiu „Motherwell". Csaba Laszlo treniruojamos „Hearts" ekipos sudėtyje startinėje sudėtyje pasirodė Marius Žaliūkas ir A. Kšanavičius.

24 minutę pastarasis prisidėjo prie pirmojo įvarčio - po jo ir Andy Driverio kombinacijos pasižymėjo Michaelas Stewartas. „Motherwell" netrukus išlygino skirtumą, bet 40 minutę aktyviai žaidęs A.Kšanavičius pasinaudojo varžovų gynėjo klaida ir įmušė antrą įvartį. Po pertraukos du kartus varžovų vartams grasino M.Žaliūkas, tačiau 81 minutę svečiai vėl išlygino rezultatą. Vis tik po minutės lemiamą žodį rungtynėse tarė po keitimo aikštėje pasirodęs S.Mikoliūnas - prasiveržęs dešiniuoju kraštu saugas stipriu smūgiu nuginklavo „Motherwell" vartininką ir išplėšė pergalę rezultatu 3:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių