„Liverpool“ treneris: noriu likti kuo ilgiau (išskirtinis interviu)

Pristatome jums interviu su „Raudonųjų“ bosu Brendonu Rodgersu apie Luisą Suarezą, kapitoną Steveną Gerrardą ir ilgalaikę ateitį „Anfield“.

Ar Luisas Suarezas yra talentingiausias žaidėjas, su kuriuo jums yra tekę dirbti?

BR: Turėjau laimę dirbti su tikrai daug gerų žaidėjų: būtų nepagarbu teigti, kad jis talentingiausias. Kuo galiu jį išskirti - tai karinga dvasia, nuolankumu, požiūriu į treniruotes ir troškimu būti nugalėtoju. Jis atsidavęs ir pasiryžęs daryti visa, kas geriausia. Luisas neabejotinai vienas iš natūraliai talentu apdovanotų ir psichologiškai stiprių žaidėjų.

Ar jis pakankamai sužavėjo, kad laimėtų PFA metų žaidėjo titulą ir ar manote, kad jis tai gali?

BR: Jau vien jo įvarčiai lygoje turėtų būti palydėti dideliais plojimais, taip pat turėtumėte atsižvelgti į jo nuoseklumą visą sezoną, kas jį daro geriausiu žaidėju. Žinoma, yra ir kitų pretendentų, tokių kaip neatsiejamas „Tottenham“ pavyzdys Gareth Bale‘as.

Suarezas ne visada mėgiamas priešininkų komandų ir fanų. Ar tai galima būtų pakreipti teigiama linkme?

BR: Žinau, koks jis buvo, kai su juo susidūriau būnant priešininkų vadovu. Aš visada žiūrėjau į jį kaip į kenkėją baudos aikštelėje: tokie žaidėjai kaip šis turi gebėjimą pelnyti įvartį bet kuriuo metu. Jei imi pažinti jį kaip asmenybę, gali suprasti, kodėl tiek daug žmonių jį mėgsta.

Jo darbas nėra būti mėgiamu. Jis bus gerbiamas už tai, kad yra geras futbolininkas ir jam nerūpi, jei žmonės jo nemėgsta. Esu dirbęs su daug jaunų ir vyresnių žaidėjų ir jis yra vienas mėgstamiausių ir nuolankiausių žmonių, kuriuos esu pažinojęs.

Taip pat jis yra futbolininkas su daug talentų, kuris parodė, kad yra pasaulinio lygio. Kiekvieno žaidėjo „mėgstamumas“ yra atviras diskusijoms ir žmonės visuomet naudosis savo asmeniniu moraliniu kompasu teisdami Luisą Suarezą. Aš koncentruojuosi į tai, koks jis yra kasdien ir jis yra didis žmogus.

Ar galėtumėte teigti, kad S.Gerrardas buvo geriausias, siekiant nuoseklumo ir lyderystės?

BR: Tai buvo geriausias jo sezonas, atsižvelgiant į sužaistų rungtynių skaičių - jis žaidė kiekvieną minutę ir visose rungtynėse šį sezoną, ir kaip komandos lyderis buvo puikus. Man buvo tikra garbė dirbti su tokio aukšto lygio žaidėju. Šį sezoną jis pelnė įvarčius, sukūrė daug progų, yra nacionalinės rinktinės kapitonas ir būdamas 32- jų metų vis dar yra veržlus ir pasiryžęs daryti geriausią.

Kiek svarbus yra „Anfield“ pertvarkymas klubo ateičiai?

BR: Mes turime du pagrindinius tikslus; Vienas jų - patekti į geriausiųjų ketvertuką, kitas - „Anfield“ pertvarkymas. Tai mus padarytų finansiškai stipresniais ir padėtų mums labiau konkuruoti.

Klubai, konkuruojantys Čempionų lygoje, turi didelę persvarą finansiškai - papildomų 40mln. svarų per metus ir daugiau. Tai didžiulis pranašumas pritraukiant naujus žaidėjus ir mes siekiame šio tikslo.

Ar galite save įsivaizduoti čia po dešimties metų ir kaip jūs įsivaizduojate „Liverpool“ iki tada?

BR: Buvau pakviestas atvykti ir „lipdyti“ klubą ilgam laikui. Žinoma, tai klubas kuriame mielai likčiau ilgam laiko tarpui, bet ir per trumpą laiką turiu parodyti pažangą, rezultatus.

Manau, mes parodėme progresą šiais metais ir, tikiuosi, kad galime padaryti dar daugiau, kad klubas judėtų į priekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių