K.Kemzūra: gerai, kad dar turime rezervų

Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai plojo abiem žaidusioms komandoms – „Žalgiriui“ ir į pasaulio čempionatą išlydimai Lietuvos rinktinei.

Paprastai santūrus Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra po 94:67 laimėto mačo su „Žalgiriu“ leido sau pajuokauti su jį apsupusiais žurnalistais: „Norėčiau būti toks populiarus ir grįžęs iš Turkijos.“

Kaip ir žadėjo, K.Kemzūra paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš pasaulio čempionatą leido pažaisti visiems krepšininkams, dar kartą išbandė įvairias žaidimo schemas.

- Kokiomis nuotaikomis baigėte pasirengimą pasaulio čempionatui? – pasiteiravome K.Kemzūros.

- Dar kartą noriu padėkoti „Žalgiriui“, kuris išgelbėjo mus iš sunkios padėties, kai atsisakė atvykti Irano rinktinė. Rungtynėse buvo daug gražių momentų, rezultatas nebuvo svarbus, žiūrovai nebuvo abejingi, žaidimas leido jiems lieti geras emocijas. Manau, kad ir mes, ir „Žalgiris“, sprendėme įvairius uždavinius, svarbiausia, kad niekas negavo traumų. Dar vieną treniruotę surengsime ketvirtadienį ir išvyksime į pasaulio čempionatą.

- Ar galima sakyti, kad komanda pasiekė geriausią sportinę formą?

- Visą laiką galima kažką pridėti daugiau. Bet gerai, kad dar turime rezervų. Kad ir smulkiose detalėse, bet tose svarbiose varžybose, kurioms rengiamės, paprastų ir nereikšmingų dalykų, smulkmenų, nėra. Yra paskaičiuota, kad rungtynės pralošiamos 4-6 taškais. Todėl kiekvienas prarastas kamuolys, neįmestas taškas turi savo reikšmę. Tad čia dar turime didelių rezervų. Mes stengsimės ne tik nugalėti, bet kiekvienose rungtynėse žaisti vis geriau.

- Esate sakęs, kad mūsų rinktinės koziris turėtų būti greitas žaidimas. Ar esate patenkintas tuo, kaip komanda rengia greitas atakas?

- Treneris retai būna patenkintas. Bet šiaip, sakyčiau, komanda pagauna ritmą. Bėgti visas 40 min. neįmanoma, bet kitas dalykas – protingai bėgti. Tad mes norime žaisti greitai, bet ne skubotai. Bet greitai žaidžiant dar atsitinka visko.

- Turėsite tvirtą starto penketą ar jis keisis priklausomai nuo varžovų?

- Daugmaž turėsime pagrindinį penketą. Bet korekcijos gali būti, žiūrėsime, kas mums geriau,  modeliuosime situacijas.

Į pasaulio čempionatą Lietuvos krepšinio rinktinė išvyksta ketvirtadienį. Pirmąsias D grupės rungtynes lietuviai žais šeštadienį su Naująja Zelandija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių