Ispanų žurnalistas: faktai apie Lietuvos rinktinę

Ispanijos žiniasklaida ruošiasi Pekino olimpinių žaidynių pusfinalio dvikovai su Lietuvos krepšininkais. Todėl ACB žurnalistas Pablo Malo de Molina pateikia savo faktus, kuriuos ispanams derėtų žinoti.

Lietuviai, kaip ir ispanai, laimėjo keturias iš penkių grupės rungtynių bei neturėjo problemų ketvirtfinalyje, kuriame 94:68 nugalėjo kinus. Vienintelės rungtynės, kurios lietuviams nesusiklostė buvo nieko nelementi dvikova su australais (75:106). Lygiai tokie patys rodikliai ir Ispanijos rinktinės.

Lietuvos rinktinė penktus metus iš eilės pasiekia olimpinių žaidynių pusfinalį. 1992, 1996 ir 2000 metais lietuviai iškovojo bronzos medalius, o 2004 metais liko ketvirti. Lietuvos rinktinės pusfinalio varžovais buvo JAV, Jugoslavijos ir Italijos komandos.

Pasaulio čempionate Ispanijos rinktinė sutriuškino lietuvius 89:67. Tada Pau Gasolis pelnė 25 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, o Juanas Carlosas Navarro pridėjo 22 taškus. Tose rungtynėse viskas jau buvo aišku po pirmojo kėlinuko, kurį ispanai laimėjo net 28:11.

Šią vasarą draugiškas rungtynes Orensės mieste ispanai prieš mūsiškius laimėjo net 91:66. Panašias pergales draugiškose rungtynėse ispanai šventė ir 2007 metais - 95:75, 97:74. Tąkart geriausiai žaidė Felipe Reyesas ir Rudy Fernandezas, surinkę po 16 taškų.

Šarūnas Jasikevičius Pekine rungtyniauja stulbinančiai gerai, yra tikras komandos lyderis, vadovaujantis ekipos žaidimui. Krepšininkas renka po 12,7 taško (59 % dvitaškių, 45,5 % tritaškių ir 93 % baudos metimų) bei atlieka 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos rinktinėje rungtyniauja NBA žaidėjas Linas Kleiza, naudingiausias Eurolygos žaidėjas Ramūnas Šiškauskas, Europos krepšinio žvaigždė Šarūnas Jasikevičius, Eurolygos krepšininkai ir Italijos čempionato nugalėtojai Rimantas Kaukėnas bei Kšyštofas Lavrinovičius. Tai komanda, kurios žaidėjai rungtyniauja aukščiausio lygio klubuose.

Ispanijoje gyvena maždaug 45 milijonai gyventojų, tuo metu Lietuvoje - tik 3,5. Tai mažiausiai gyventojų turinti olimpiados krepšinio turnyro komanda. Pavyzdžiui, Madrido provincijoje gyvena daugiau žmonių nei visoje Lietuvoje. Krepšinis Lietuvoje yra sportas numeris vienas!



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių