Iš Europos tradicinio karate čempionato – 4 bronzos medaliai

Jeruzalėje baigėsi 2011 metų Europos tradicinio karate čempionatas. Iš jo Lietuvos atstovai grįš su 4 bronzos apdovanojimais. Vyrų rinktinė medalius iškovojo komandinėse katos ir kumite rungtyse, o jaunimo čempionate dalyvavusi Dovilė Aladaitytė – tose pačiose asmeninėse rungtyse.

Komandinės katos rungtyje Lietuvos garbę gynė Norbertas Motiejūnas, Dominykas Žibutis ir Vadimas Akimovas, o komandinės kumite rungtyje prie jų prisijungė Arnoldas Šarkis.

Kitose rungtyse lietuviams sekėsi prasčiau, ne kartą kelią užkirto mažos klaidos. Fuku-go rungties ketvirtfinalyje D. Aladaitytė tik teisėjų sprendimu 2:3 nusileido sportininkei iš Lenkijos ir pasidalijo 5-8 vietas. Tokiomis pačiomis pozicijomis turėjo tenkintis V. Akimovas fuku-go rungtyje ir A. Šarkis individualioje kumite. Enbu rungtyje A. Šarkis ir D. Žibutis liko penkti, o nuo pusfinalio juos atskyrė vos 0,1 balo.

Tokio pat minimaliai geresnio teisėjų įvertinimo pritrūko V. Akimovui individualios katos rungtyje, kad prasibrautų į ketvirtfinalį - galutinėje įskaitoje lietuvis pasidalijo 9-16 vietas. Tokia pat pozicija šioje ir fuku-go rungtyse turėjo tenkintis N. Motiejūnas.

Individualios kumite rungties pirmajame etapo D. Žibutis įveikė sportininką iš Rumunijos, tačiau po to turėjo pripažinti būsimo čempiono Dejano Nedevo iš Makedonijos pranašumą.

„Džiaugiuosi tikrai gerais rezultatais, - pasibaigus čempionatui kalbėjo N. Motiejūnas. - Galima sakyti, kad galėjo būti ir dar geriau, tačiau pirmiausia reikia pasidžiaugti iškovotais medaliais. Čia buvo susirinkę visi geriausi Europos traidicinio karate sportininkai ir lietuviai tarp jų tikrai neliko nepastebėti. Dėkoju rinktinės treneriui Giedriui Dranevičiui už darbą su mumis ir tikslias pastabas čempionato metu, komandos draugams - už puikią atmosferą ir nuotaiką. Taip pat visiems palaikiusiems mus Lietuvoje.”

D. Aladaitytė pažymėjo, kad galėjo pasipuošti ir tauresnio metalo medaliais.

„Manau, dvi trečiosios vietos yra ne tai, ką galėjau pasiekti geriausio, tačiau yra kaip yra. Kai kurios klaidos neleido pakilti aukščiau, - kalbėjo sportininkė. - Bet rezultatais esu patenkinta, nes prieš čempionatą galvojau apie 4-8 vietas.“

Lietuvos rinktinės treneris, Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas G. Dranevičius teigia, kad mūsų sportininkų pasiektais rezultatais yra patenkintas.

„Planus įgyvendinome, kai kuriose rungtyse pakilome aukščiau nei planavome, o daugelio pralaimėjimų atveju sportininkams pritrūko tik sėkmės, - pasakojo LTKA vadovas. – Pavyzdžiui, komandinės kumite rungties pusfinalyje mūsų sportininkai, kovodami su Makedonijos komanda, kovas baigė lygiosiomis, po pratęsimo rezultatas nepakito, tuomet pergalę lėmė teisėjų sprendimas. Mūsų sportininkus nuo galimybės kovoti dėl aukso atskyrė tik vienas Lenkijos teisėjo balsas – pralaimėjome 2:3. D. Aladaitytė džiugino visus puikiomis kovomis ir aukštu meistriškumu. Kumite rungtyje iki finalo buvo likę labai nedaug, tačiau per stiprus kontaktas kovojant su sportininke iš Rumunijos teisėjų buvo įvertintas „Hansoku“. Tai reiškia, kad kova pasibaigė Dovilės pralaimėjimu. Mūsų komanda jauna, dar stokojame patirties, tačiau potencialą turime didžiulį. Per čempionatą visuomet pasimato klaidos, kurias sugrįžę į namus taisysime.“


Šiame straipsnyje: Karate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių