Daugiausiai įvarčių mušančios komandos (top5)

Naujųjų laikų futbole vis daugiau klubų tampa atakuojančio stiliaus propaguotojais, tad nieko pernelyg nebestebina, kai per rungtynes išvystame keturis, penkis, šešis ar dar daugiau įvarčių.

Nusprendėme išsiaiškinti, kurios penkios ekipos 2012/2013 metų sezone muša daugiausiai įvarčių.

#5, Londono „Arsenal“ - 78 įvarčiai, vidutiniškai 2,23 per rungtynes.

Nors klubą prieš šį sezoną paliko „Arsenal“ talismanu vadintas olandas Robinas van Persie, „kanonieriai“ iš savo „patrankų“ ir toliau šaudo kaip šaudę. Savo žaidimą atradus Theo Walcottui, panašu, „Arsenal“ problemų dėl įvarčių mušimo nebeturi.

Londono „Arsenal“ | AFP/Scanpix nuotr.

 

#4, „Manchester United“ - 79 įvarčiai, vidutiniškai 2,32 per rungtynes.

„Arsenal“ praradimas - R.Van Persie -  „raudoniesiems velniams“ tapo tikru atradimu. Šiuo metu Anglijos „Premier“ lygoje puolėjas yra rezultatyviausias žaidėjas (18 įvarčių bei 6 rez. perdavimai), savo ružtu „Manchester United“ - daugiausiai įvarčių mušanti komanda (57). Prie gerų „United“ rezultatų prisidėjo ir Javieras Hernandezas bei Wayne Rooney. Šių dviejų puolėjų sąskaitose (visuose turnyruose) atitinkamai po 12 ir 8 įvarčius.

„Manchester United“ žaidėjai džiaugiasi įvarčiu | REUTERS/Scanpix nuotr.

 

#3, Madrido „Real“ - 88 įvarčiai, vidutiniškai 2,51 per rungtynes.

Nors šiame sezone „Real“ rezultatai komandos sirgalių pernelyg nedžiugina, Cristiano Ronaldo vedama „karališkoji“ ekipa vis dar yra galinga jėga bei kovoja dėl UEFA Čempionų lygos bei Ispanijos „Karaliaus“ taurių

Madrido „Real“ - Madrido „Getafe“ | AFP/Scanpix nuotr.

#2, Londono „Chelsea“ - 92 įvarčiai, vidutiniškai 2,3 per rungtynes

Nors daug kas kritikuoja „Chelsea“ puolėją Fernando Torresą, šiame sezone ispanui sekasi ne taip jau ir „tragiškai“: „Premier“ lygoje jis yra įmušęs 7 įvarčius, Čempionų lygoje - 3, vietiniuose Anglijos turnyruose - 4, pasaulio klubų taurėje - 1.

Apskritai, „Chelsea“ gretose įmušti gali daugybė žaidėjų - Frankas Lampardas, Edenas Hazardas, Juanas Mata, Ramiresas, Victoras Mosesas, Demba Ba bei minėtasis F.Torresas. Visi šie žaidėjai savo sąskaitose šiame sezone turi mažiausiai po 5 įvarčius.

„Premier“ lyga, XVIII turas, 2012.12.23 | REUTERS/Scanpix nuotr.

#1, „Barcelona“ - 105 įvarčiai, vidutiniškai 3 per rungtynes.

„Barcelona“ atakų lyderis Lionelis Messi savo sąskaitoje turi daugiau įvarčių nei visos aukščiausio Ispanijos futbolo diviziono komandos išskyrus Madrido „Atletico“, Madrido „Real“ ir „Malaga“, ką jau kalbėti apie tikslius smūgius kituose turnyruose.

Kai komandoje rungtyniauja toks „žvėris“, o jam asistuoja vieni pajėgiausių pasaulio futbolininkų, nenuostabu, kad „Katalonijos milžinė“ yra rezultatyviausia komanda pasaulyje.

C.Fabregasas ir L.Messi džiaugiasi įvarčiu | REUTERS/Scanpix nuotr.


Šiame straipsnyje: BarcelonaarsenalChelsea

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių