„Romuva“ - sėkmingai atgimusi miesto legenda

Atgimęs legendinis, seniausias šalyje, kino teatro „Romuva“  netrukus  minės atnaujintos veiklos metus, o jo renesansas prasidėjo, kai pastato valdymas atiteko Kauno miesto savivaldybei. Dabar tai tapo alternatyvaus kino ir muzikinių renginių židiniu Kaune.
Šių metų pradžioje, „Romuvos“ kino teatrui sugrįžus į savivaldybės rankas, miesto meras A. Kupčinskas buvo užtikrintas, jog kultūros paveldo objektas vėl sutrauks daugybę miestiečių ir miesto svečių, bus prieinamas kiekvienam kauniečiui ir tarnaus nekomerciniais tikslais.
„Romuvos“ kino teatras nuo pat savo atidarymo prieš daugiau nei 70 metų, sulaukė didelio prisipažinimo visame Kaune ir visoje Lietuvoje, labai džiugu, jog šis nekomercinės kultūros židinys jau beveik metus kiekvieną savaitę suburia lankytojus, norinčius pamatyti nekomercinį kiną, pasimėgauti netradicine kultūra“, - sako A. Kupčinskas.
Mero teigimu, kino teatre organizuojami įvairūs projektai bei iniciatyvos – „Romuvos pasažas“, „Kinas Kaune“, derinami su tradiciniais kino festivaliais „Nepatogus kinas“, „Kauno kino festivalis“ ir kt. pasiekia kiekvieną kaunietį, plečia jo suvokimą apie kino industriją ir lavina kritišką vertinimą. Būtent toks ir buvo „Romuvos“ atgaivinimo tikslas – į kauniečių kultūrinį gyvenimą įnešti naujų spalvų.
„Kino teatre norėjome išlaikyti autentiką, senąją dvasią, todėl daugiausiai dėmesio šio renovacijos etapo metu skyrėme ne interjero keitimui, o patalpų apšiltinimui, radiatorių atnaujinimui. Pagrindinis ateities tikslas – „Romuvos“ kino teatrą paversti kultūros centru, kuriame rinktųsi ne tik kinu, bet ir apskritai menu besidomintys žmonės, todėl artimiausiu metu ketiname užtikrinti dar vieną Europos Sąjungos projektinį finansavimą, kurio lėšos būtų skirtos tolimesnei kino teatro technologinei plėtrai ir modernizacijai“, - pasakoja Kauno meras.

Politinė reklama apmokėta iš TS-LKD Kauno m. skyrių sueigos politinės kampanijos sąskaitos. Užs. 1319917


Šiame straipsnyje: TS-LKD inf.

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių