Plastinei ir rekonstrukcinei chirurgijai Kaune – 40 metų

  • Teksto dydis:

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos ištakos Kauno klinikose – 1972 m. gruodžio mėn. – tuomet buvo įkurtas...

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos ištakos Kauno klinikose – 1972 m. gruodžio mėn. – tuomet buvo įkurtas nudegimų skyrius. Skyriuje gydyta daug pacientų, sergančių itin sudėtingomis ligomis, nukentėjusių įvairių nelaimingų atsitikimų metu. Tai ir pavieniai, ir plačiai nuskambėję atvejai: Jonavos „Azotas“ gamyklos ir Kauno vandenvalos įrenginių gaisrai, 1993 m. Plungės raj. Šateikiuose sprogęs parakas, laikytas dar tarybinių laikų sandėliuose, Ukmergės putplasčio gamykla, nudegę Marijampolės ligoninėje dvynukai ir Šiaulių ligoninės pacientai. Visi jie gydyti Kauno klinikose, jiems suteikta kvalifikuota specialistų pagalba.


Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos vadovas prof. Rytis Rimdeika ta proga įteikė Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaičio pasirašytas padėkas gydytojams Reginai Ūselienei ir Antanui Ksaverui Sincevičiui bei dr. Jurijui Klebanovui. Šie medikai plastinei ir rekonstrukcinei chirurgijai atidavė 40 darbo metų.


„Skyrius, pradėjęs veiklą kaip nudegimų, išaugo į visavertę Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos kliniką, kuri pripažįstama ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu. Žvelgiant į 3 Baltijos šalis – esame neabejotini lyderiai – gydome daugiausia pacientų, intensyviausiai atliekame mokslinį darbą, rengiame daugiausiai specialistų, organizuojame daugiausia įvairių mokslinių renginių, pas mus atvyksta gausiausiai svečių“, – turi ką papasakoti 20 metų Kauno klinikoms atidavęs prof. R. Rimdeika.


Minint šią sukaktį, išleista knygelė „Universitetinė plastinė ir rekonstrukcinė chirurgija Kaune 1972–2012 m.“. Pasak R. Rimdeikos, leidinys specialiai parengtas taip, kad nebūtų vieno klinikos kūrimo istorijos vertinimo. Knygoje pateikiami prisiminimai ir tam tikrų laikotarpių vertinimai tų asmenų, kurie aktyviai dalyvavo kuriant kliniką įvairiais jos etapais. Siekta, kad leidinys būtų įdomus ir padėtų geriau pažinti plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos Kaune kūrimo procesą, laimėjimus, pasiekimus ir sunkumus.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikų inf.gydytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pacientė

pacientė portretas
Net nėra žodžių, kuriais galima apibudinti šiuos gydytojus ir sesučių kolektyvą. Kituose skyriuose tiek atsidavusių savo darbui žmonių neteko sutikti. Sėkmės ,sėkmės ir dar kartą sėkmės.

aciu

aciu portretas
neseniai teko ilga laika lankyti ligoni gulinti nudegimu skyriuje... tikrai galiu tik geriausiais zodziais atsiliepti apie gydytojus bei sesutes dirbancias siame skyriuje, aciu Jums!

padeka

padeka portretas
Prisidedu prie padeku! Sio skyriaus gydytojai tikrai verti to! aciu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių