„Žalgirio“ arenos apsauga – pavojinga?

Kaunietė prie "Žalgirio" arenos nukentėjo nuo čia dirbančių apsaugininkų. Mergina kreipėsi į policiją, nes vienas jų išdaužė jos automobilio stiklą. Apsauginiai kaltę bando versti pačiai vairuotojai.

Turėjo leidimą

Kaunietė Indrė (pavardė redakcijai žinoma) pasakojo apie savaitgalį įvykusį incidentą. Ji keliavo į "Žalgirio" areną, kur vyko Kastyčio Kerbedžio koncertas. Ant Karmelitų tilto ją sustabdė "Ekskomisarų biuro" apsaugos darbuotojai. Renginių metu į teritoriją gali patekti tik turintieji specialius leidimus. Mergina parodė sporto klubo "Impuls" pažymėjimą, su kuriuo galima privažiuoti prie arenos, tačiau sulaukė akibrokšto.

"Vienas apsaugos darbuotojas, nieko neaiškindamas, pareikalavo atiduoti klubo kortelę, kurią, anot jo, galėsiu atsiimti pirmadienį. Kadangi toks reikalavimas neturėjo jokio teisėto pagrindo, pradėjau važiuoti ir pajutau, kad apsaugininkas su kažkuo trenkė į automobilį", – pasakojo nuo įžūlaus apsaugininko nukentėjusi kaunietė.

Indrė užsiminė, kad išsigando smūgio, todėl nesustojo ir nuvažiavo į automobilių stovėjimo aikštelės pirmąjį aukštą. Išlipusi iš transporto priemonės, ji pamatė, kad sudaužytas kairės pusės keleivio langas.

"Apsaugos darbuotojai galėjo tiesiog neįleisti į teritoriją, o ne pulti daužyti langus", – stebėjosi mergina.

Apie incidentą ji pranešė  kitiems "Ekskomisarų biuro" apsaugos darbuotojams. Šie pasiūlė pakviesti viršininką.

"Prisistatęs vadovaujantis asmuo nenorėjo pripažinti incidento fakto. Pradėjo kažką kalbėti, kad neva atvažiavau su išdaužytu stiklu ir kad viskas bus užfiksuota "Žalgirio" arenos vaizdo kamerų įrašuose", – tęsė Indrė.

Iškvietė policiją

Kadangi apsaugos darbuotojai kaltės nepripažino, kaunietė išsikvietė policiją. Kartu su pareigūnais ji sugrįžo ant Karmelitų tilto, kur ir įvyko incidentas.

Pasak Indrės, po pokalbio su apsaugininkais policininkai pasiūlė susitaikyti. Mergina neslėpė, kad po incidento buvo sutrikusi, be to nežinojo, kiek gali kainuoti išdaužtas stiklas, todėl nusprendė rašyti pareiškimą policijai.

"Pareigūnai labai maloniai bendravo, tačiau galėjo pagalvoti apie vaizdo kamerų įrašus ir iš arenos jų paprašyti, nes juk paprastam žmogui tokios medžiagos niekas nesuteikia", – sakė kaunietė.

Keista tyrėjos pozicija

Būtent dėl šių įrašų merginai šią savaitę kilo rūpesčių. Sulaukusi skambučio iš tyrėjos, Indrė nustėro.

"Man pasirodė, kad ji labai šiurkščiai bendravo. Tyrėja aiškino, kad pati turėjau pasirūpinti vaizdo įrašais. Esą dabar jie jau gali būti dingę, kadangi tokia medžiaga ilgai nesaugoma. Po to pareiškė, kad iš viso negalėjau rašyti pareiškimo, nes automobilis registruotas sutuoktinio vardu. Galiausiai ji pareiškė, kad esą apsaugos darbuotojui pervažiavau koją, nors kai buvo atvykę pareigūnai, toks faktas nebuvo įvardytas", – patirto šoko neslėpė kaunietė.

Indrė įsitikinusi, kad tokie apsaugininkų pareiškimai yra gynybinė pozicija, tačiau jai labiausiai nerimą kelia, ar nebus sunaikinti "Žalgirio" arenos automobilių aikštelę filmavusių kamerų įrašai.

Neišlaikė pusiausvyros?

"Ekskomisarų biuro" Kauno teritorinio padalinio vadovas Donatas Pocius pateikė savo versiją, tačiau kažkodėl rėmėsi ne peržiūrėtais vaizdo įrašais, o apsaugininkų pasakojimais.

Apsaugos darbuotojai galėjo tiesiog neįleisti į teritoriją, o ne pulti daužyti langus.

"Pasak mūsų darbuotojų, asmuo parodė kažkokią negaliojančią kortelę, todėl neturėjo teisės įvažiuoti į "Žalgirio" arenos teritoriją. Moteris nepakluso teisėtiems apsaugos darbuotojų reikalavimams sustoti, kai buvo rodomas sustojimo ženklas su reguliavimo lazdele. Moteris pravažiuodama kliudė apsaugos darbuotoją, kuris su ta lazdele atsitrenkė į galinį automobilio langą, – bandė aiškinti D.Pocius. – Tačiau tyrimą vykdo policijos pareigūnai, todėl negaliu pasakyti, kas iš tikrųjų teisus. Tikimės, kad kitą savaitę viskas paaiškės."

Tiesa, viršininko versija verčia abejoti faktas, kad apsaugininkas net nesikreipė į gydymo įstaigą. Nors iš pradžių teigė negalintis pasakyti, kas, esant šiai situacijai, teisus, ir viską išsiaiškins policija, vėliau jis pažėrė priekaištų nukentėjusiai kaunietei: "Iš tikrųjų labai keista, kai moteris elgiasi ne pagal taisykles ir pati rašo skundus."

"Ekskomisarų biuras" ne pirmą kartą minimas prieštaringai vertinamose istorijose. Šią savaitę šios apsaugos bendrovės vardas linksniuotas, nes paaiškėjo, kad čia dirbo Egidijus Anupraitis, įtariamas Kauno rajone iššaudęs savo šeimą.

Prieigų nefilmuoja?

Centro policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis "Kauno dienai" tikino, kad kiekvieno tyrimu metu stengiamasi išanalizuoti visus galimus informacijos šaltinius, todėl ir šiuo atveju negali būti išimčių.

Konkrečiu atveju komisariato viršininkas negalėjo pasakyti, ar tyrėjai iš "Žalgirio" arenos paprašė vaizdo medžiagos įrašo.

Arenos vadovybė patvirtino, kad policija į juos jau kreipėsi ir vaizdo kamerų įrašai artimiausiu metu bus perduoti tyrėjams.

"Dėl duomenų apsaugos negalime vaizdo įrašų dalyti bet kam. Juos duodame tik paprašius policijai. Šiuo atveju yra atliekamas tyrimas, pagal policijos užklausą jiems pateiksime medžiagą, kokią turime. Įrašai dingę tikrai nebus", – teigė "Žalgirio" arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė.

Ji pridūrė, kad panašių incidentų nėra buvę, todėl negalėjo pasakyti, ar ant Karmelitų tilto bus matomas aiškus vaizdas. Jei incidentas būtų įvykęs pačioje automobilių aikštelėje, tada būtų galima drąsiau kalbėti, kas kaltas, mat čia teritorija yra puikiai stebima.

A.Ivanauskienė patikslino, kad į "Žalgirio" arenos automobilių aikštelę galima įvažiuoti su sporto klubo "Impuls" kortele, tačiau ši privilegija galioja tik tada, kai sportio klubas veikia.

"Būna, žmonės piknaudžiauja "Impuls" kortele ir su ja važiuoja į renginius, o ne sportuoti. Aš tiksliai negaliu pasakyti, bet man atrodo, kad minėtu atveju sporto klubas neveikė, todėl į teritoriją automobiliu buvo galima patekti tik su specialiais leidimais. Tačiau tai bus išsiaiškinta tyrimo metu", – sakė arenos vykdomoji direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
supuvusi korunpuota teisesauga ce komentarai nereikailingi,banditai su uniforma dabar saugo-gaudo

Qwerty

Qwerty portretas
Tarkim ta moteris is tikro buvo neiteisi ir negalejo ivaziuot i teritorija. Ar tai yra priezastis apsaugos darbuotojui sudauzyti automobilio stikla? Manau moteris issireikalaus kompensacijos uz stikla. Tik neaisku is ko. Ar is firmos kuri samdo neadekvacius apsaugos darbuotojus ar is pacio apsaugos darbuotojo. Nes i ekskomisaru biura priima bet ka kas ateina darbintis, bet ka...

Eimantas

Eimantas portretas
Pusmenčiai,lavonai,kaip ir argus kontrole inai gali tik tais pasakyt stok ,o liest ar naudot kokius grubius veiksmus teisiu neturi,cia taspats blem jei inai i kluba vaziavo sporto , kodel taip vyksta?? Sake kliude;) nieko sau taip kliudyt kad langa ismust grudinta:) cia su galva dauzydamas nelabai ismusi toki ,nelieka kitokio žodŽio,kaip py....tas
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių