Vietoj smagaus pasivažinėjimo – kaklo įtvaras

Sekmadienį Kaune vykusiame antrajame didžiausių Lietuvos dviračių plento varžybų „Bigbank Lietuvos plento taurė 2016“ etape įvyko nemalonūs incidentai – dviejų griūčių metu susižalojo keliolika dviratininkų, du iš jų smarkiai.

Griūtys atsitiko net ne pagrindinėse varžybose, o trumpame šešių ratų važiavime. Dviratininkai varžėsi ant uždaryto M. K. Čiurlionio tilto ir Europos prospekte. Pirmoji griūtis atsitiko įpusėjus distanciją – po trijų ratų, leidžiantis nuo Europos prospekto.

„Greitis buvo apie 65 km per valandą, atvažiavau ir pamačiau jau gulinčius gal tris dviratininkus, stabdžiau, bet jau nebebuvo kur dėtis. Kritau ir aš. Iš viso griuvome apie 12-a žmonių, bet čia dar lengvas incidentas“, – susiėmęs už smarkiai sutrenktų, galbūt lūžusių šonkaulių kalbėjo vyras. 

Daug baisesnis incidentas įvyko prieš pat finišą. Ten griuvo du dviratininkai, vienam išniro petys, kitas susižalojo dar smarkiau – medikai jam įstatė kaklo įtvarą, paguldė ant neštuvų. Pats dviratininkas atrodė apdujęs, sunkiai gaudėsi aplinkoje, atrodė kamuojamas skausmų.

Vyresnė moteris šalia jį ramino, kad viskas bus gerai, o jei randų neturės, tai nebus įdomus moterims.

Iš viso po griūties į ligoninę buvo pristatyti septyni nukentėję asmenys. Susisiekus su Kauno greitosios medicinos pagalbos stotimi, šios budėtoja be nukentėjusiųjų skaičiaus daugiau negalėjo pateikti jokios su incidentu susijusios informacijos. 

Pagrindinės – 13-os ratų – lenktynės praėjo be incidentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojui

stebetojui portretas
tau šilumos smūgis? eik ledukų iš kameros pasiimk, nes kliedi.

Stebetojas

Stebetojas portretas
Sportas - sveikata. Nemalonu, kad del kazkieno uzgaidos buvo uzdarytos net ir savaitgalyje daugeliui kaunieciu aktualios transporto arterijos.Deja, kai kurie dviratininkai savo kailiu patyre, kad daznai sportas nera sveikata.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių