Upės mįslė virto neeiliniu detektyvu

Pirmadienio pavakarę iš Nemuno ties Kulautuva ištraukta nebegyva moteris buvo palaikyta prieš kelis mėnesius apiplėšta kauniete, kuri, ačiū Dievui, tebėra gyva. Pareigūnus suklaidino netoli šiurpaus radinio aptikta pastarosios rankinė, kurį ši Panemunės gyventoja prarado sausio mėnesį, kai buvo apiplėšta gatvėje.

Rankinėje radus šios panemuniškės prarastą asmens tapatybės kortelę, manyta, kad tai – iš upės ištrauktos moters dokumentas. Pastarąją, plūduriuojančią kniūbsčią apie 10 metrų nuo kranto, apie 17 val. pastebėjo Nemune ties Kulautuvos sodininkų bendrija „Kernavė“ žvejojęs buvęs policijos pareigūnas.

Iš pradžių manyta, kad tai gali būti kovo 7-osios rytą dingusio šioje bendrijoje gyvenusio jos pirmininko, kuris išėjo iš namų nieko nepasakęs žmonai, kūnas. Jį pastebėjęs buvęs pareigūnas net nebuvo įsitikinęs, kad tai – žmogaus palaikai.  Tačiau jo buvusių kolegų į pagalbą pasitelkti ugniagesiai gelbėtojai ištraukė į krantą moters kūną.

Kad velionė – ne 55-erių metų kaunietė, kurios dokumentai buvo rasti taip pat Nemuno ties Kulautuva išplukdytoje rankinėje, paaiškėjo tik paskambinus jų savininkei. Tačiau ši teigė po apiplėšimo į policiją nesikreipusi.

Todėl kol kas pareigūnų bandymai nustatyti velionės asmenybę – aklavietėje. Teismo medicinos ekspertai dėl palaikų, kurie jau gerokai apirę, būklės kol kas negali įvardinti ir jos mirties priežasties.

Neatmetama, kad panemuniškę apiplėšę asmenys, pasisavinę vertingus daiktus, galėjo atsikratyti aukos rankinės bei dokumento kaip nereikalingų įkalčių, įmesdami šiuos į Nemuną. Moteris teigia buvusi apiplėšta pakeliui į namus.

Taigi, velionė gali neturėti su šiuo nusikaltimu nieko bendro. Pirminiais duomenimis, nežinomoji vilkėjo žiemiškai – tamsia striuke su gobtuvu, puoštu kailiuku, rudu megztiniu ir džinsais. Tačiau jos palaikai galėjo stipriai apirti ir šiomis dienomis plūstelėjus šilumai.

Nerastas iki šiol ir prieš mėnesį dingęs Kulautuvos „Kernavės“ sodininkų bendrijos pirmininkas. Tada teisėsaugininkai su ugniagesių gelbėtojų narų pagalba jo taip pat ieškojo Nemune. Kaip teigta, apžiūrėta atkarpa nuo Kulautuvos iki Vilkijos. Tačiau bergždžiai pasibaigusią paiešką apsunkino smarkiai patvinęs Nemunas, kaip manoma, atplukdęs į šias apylinkes ir nežinomosios kūną bei apiplėštos kaunietės rankinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai zurnaliugos rasineja

Tai zurnaliugos rasineja portretas
zvejis mane kad tai zmogaus kunas ,bet kai istrauke ,nustate kad tai moteris... ka jie ruko ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių