Trispalvę išniekino JAV kariai?

Kauno teisėsaugininkai, mėgstantys girtis sekant karštais pėdsakais atskleidžiamais nusikaltimais, prarado kalbos dovaną, kai išsiaiškino, kas nuo Kauno apygardos prokuratūros pastato pavogė ir išniekino Lietuvos vėliavą.

Stručių gaudynės

"Nė į vieną klausimą dėl šios vėliavos neatsakysiu – dar noriu dirbti", – vis nukirsdavo, kaip įmanydami, lig šiol bailumu nepasižymėję Kauno policijos pareigūnai, leisdami suprasti, kuo jiems gresia "Kauno dieną" pasiekusios informacijos patvirtinimas.

"Mes tyrimo neatliekame, todėl įvykio komentuoti negalime", – tokia buvo oficiali Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybės pozicija. Nors Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius, prieš irgi nerdamas į krūmus, dar spėjo tradiciškai pasigirti: "Kas ieško, tas randa – įtariamuosius padėjo nustatyti mūsų kameros, o po to intensyviai dirbo policija. Pagarba jai, kad situacija – jau gana aiški."

Pažadėjo, bet neištesėjo

Pažadėjęs patikslinti, ar jau atlikti procesiniai veiksmai, kurie buvo numatyti, D.Valkavičius daugiau telefonu neatsiliepė. Jo referentė perdavė, kad Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras prašė bendrauti dėl šio įvykio su prokuratūros atstove spaudai.

Siuntė pas ją ir Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė, kuri iš pradžių taip pat dėjosi, kad nesupranta, kodėl šiuo įvykiu domisi "Kauno diena".

"Čia jau seniai išspręstas klausimas", – bandė atsikirsti ir N.Urbonavičienė, tepatikslinusi, kad ikiteisminį tyrimą atliko jos vadovaujama Kauno apylinkės prokuratūra. Ir galiausiai taip pat pažadėjusi, kad atsakys į visus per atstovę spaudai gautus klausimus. Vakar baigiantis darbo dienai, vietoj žadėtų atsakymų į devynis "Kauno dienos" klausimus tegauti du sakiniai, kurių reikėjo laukti daugiau kaip penkias valandas.

"Minėtame ikiteisminiame tyrime atlikus procesinius veiksmus buvo išaiškintos įvykio aplinkybės ir nustatyti galbūt nusikalstamą veiką padarę užsienio valstybės piliečiai. Atsižvelgiant į tai ir vadovaujantis tokiems atvejams nustatytu tarptautinio teisinio bendradarbiavimo reglamentavimu, šio ikiteisminio tyrimo medžiaga buvo perduota šių asmenų pilietybės valstybei, todėl Lietuvos Respublikos prokuratūra neturi galimybės komentuoti ir viešinti detalesnių šio ikiteisminio tyrimo duomenų", – teigiama gautame atsakyme.

Ketaus dangtis – svarbiau

Nebuvo pranešimo apie šį skandalingą balandžio 25-osios nakties išpuolį ir policijos suvestinėse.

Remiantis jomis, minėtos dienos paryčiais Kaune buvo apvogti tik trys automobiliai ir įsilaužus į vienos Jonavos sodininkų bendrijos sodo namelį, išardyta krosnis ir pavogtas ketaus dangtis. Nors tąnakt, apie pusę keturių, nuo Laisvės alėjoje esančio Kauno apygardos pastato buvo pavogta ir Lietuvos valstybės vėliava.

Vėliau ši trispalvė rasta kitos netoliese esančios gatvės patvoryje purvina, nes tąnakt lijo.

Pastato vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo du ją nukabinančius ir nusinešančius asmenis. Vos pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio, jis staiga tapo labai slaptas.

Įtartinas sutapimas

Pasak "Kauno dienos" šaltinių, iki šiol tebesitęsianti panika kilo paaiškėjus, kad Lietuvos valstybės vėliavą, puošusią Kauno apygardos prokuratūros pastatą, išniekino JAV pilietybę turintys kariškiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kitas

Kitas portretas
Kitas “laisvas” portalas tyli. Demokratijos ne 0, o -1

Laima

Laima portretas
Vien bambejimas,nieko nepakeis

...

... portretas
Tai čia KURIAIS metais: "Nebuvo pranešimo apie šį skandalingą balandžio 25-osios nakties išpuolį ir policijos suvestinėse"... -? Nes... matyt, TIK dėl to įvykio ir buvo SKUBIAI Seime prastumtas 'Amerikiečių nebaudžiamumo' įstatytas (tie vaikai neeilinės Seimo sesijos sušaukimui tebuvo tik priedanga), kuriuo Lietuva ATSISAKĖ savo suvereniteto, nuo dabar JAV kariai nebepavaldūs mūsų įstatymams (ten esami saugikliai NIEKINIAI). TIK - kol kas (na, formaliai) Lietuva nėra ir JAV sudėty, tai ir JAV nedrįsta savo įstatymų taikyti čia, tai turim kad čia JAV kareiviai išvis gali elgtis kaip nori. TIK: kažkaip neteko girdėt apie jokį referendumą, kuriuo būtume atsisakę suvereniteto - kitaip Konstitucija NELEIDŽIA tokio įstatymo priimt. Tai - KAS čia savo Konstitucinę priesaiką sulaužė, kam čia apkalta priklauso?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių