Tragiškas gaisras Aleksote: kalta cigaretė?

Ankstų antradienio rytą Aleksote per gaisrą žuvo vyras. Beskubėdami į nelaimės vietą, ugniagesiai pateko į avariją.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) 5-osios komandos viršininko Gintaro Keturakio, jų autocisterna "Renault" skubėjo kolegoms į pagalbą, nes dėl gaisro Aleksoto Žiedų gatvėje buvo paskelbtas didesnio pavojaus aliarmas. Atvykus pirmiesiems automobiliams iš Kaune, Nemuno gatvėje, ir Garliavoje įsikūrusių komandų, Žiedų gatvės medinukas, apkaltas plastikinėmis dailylentėmis, jau degė atvira liepsna. Jo stogas jau buvo įkritęs.

Pagalbon kolegoms skubėję 5-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai teigė matę dūmų kamuolius jau nuo Šilainių, kur yra įsikūrę, tačiau Veiverių gatvės ir Europos prospekto sankryžoje netikėtai susidūrė su "Citroen C3".

Anot Kauno APGV operacinio vadovavimo skyriaus specialisto Arnoldo Braziūno, padėti liepsnų apimto Žiedų gatvės 19-ojo namo šeimininkui jau nebuvo galimybės. Apie šį gaisrą Aleksote buvo pranešta pavėluotai. Be to, kaimynai buvo įsitikinę, kad jo šeimininkas, kurį išvakarėse išsivežė greitoji, – ligoninėje. Pirminiais duomenimis, jam reikėjo pagalbos dėl sumušimo.

Niekas iš kaimynų nepastebėjo, kada šis 47-erių vyriškis grįžo. Neatmetama, kad jis pabėgo iš ligoninės.

Anot gaisro aplinkybes tiriančio Kauno APGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiojo specialisto Dainiaus Abalmasovo, realiausia, kad nelaimę prišaukė neatsargus rūkymas. Apdegę namo šeimininko palaikai, begesinant gaisrą, buvo rasti lovoje. Nelaimėlio brolis pasakojo, kad šis mėgdavo neblaivus rūkyti lovoje. Kol buvo gyva judviejų mama, ji ne kartą spėjo užbėgti tragedijai už akių.

Po motinos mirties rūkalius gyveno vienas.

Antradienio ryte žuvęs aleksotiškis – jau aštuntoji šiais metais ugnies auka Kaune. Pernai iki birželio 28-osios Kaune gaisruose buvo žuvę penki žmonės.


Šiame straipsnyje: Aleksotasnelaimėsgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
O kodel niekas neiesko jo mergos su kuria praleido paskutini vakara, kazin dar kas cia kaltas?

c

c portretas
Baisu, daznai matydavau, dabar, jau zuvusi gerokai pagerusi, asocialus gyvenimo budas prikviete tokia nelaime

Vargšas

Vargšas portretas
žmogus...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių