Teplionių autorių išgelbėjo atgaila

Kauno centrą bei Senamiestį keverzonėmis "Death" subjaurojęs, nesėkmingai užsienyje bandęs pasislėpti Tomas Karpavičius išgirdo teismo verdiktą. Jis įpareigotas porą mėnesių neatlygintinai tvarkyti miestą ir pasižadėjo per porą metų savivaldybei atlyginti padarytą žalą.

Slapstėsi daugiau kaip metus

"Kauno diena" rašė, kad prieš metus buvo paskelbta tarptautinė 24-erių metų T.Karpavičiaus paieška. Paviešinus Vilniaus gatvėje esančios požeminės perėjos vaizdo kameros įrašą, kaip jis bjaurojo sienas, įtariamasis pabėgo į Angliją.

Šiemet, baigiantis vasarai, T.Karpavičius grįžo ir ne per seniausiai Kauno apylinkės teismas jį nubaudė dviem mėnesiams viešųjų darbų, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 20 val. per mėnesį visuomenės labui.

Kadangi T.Karpavičius sutiko su prokurorės siūlyta bausme, jo byla baigta baudžiamuoju įsakymu, teisiamajam jos nagrinėjime nedalyvaujant.

Tik vienas ieškinys

Dauguma T.Karpavičiaus subjaurotų pastatų savininkų nepareiškė jam jokio civilinio ieškinio, nors iš pradžių ir buvo įvardiję padarytą žalą: Lietuvos prabavimo rūmai – 200 eurų, Kunigų seminarija – 280, kino teatras "Romuva" – 100 eurų.

Kai kuriems iš jų, teisėsaugininkų duomenimis, T.Karpavičius suskubo atlyginti padarytą žalą dar iki teismo. Teisiamasis taip pat įsipareigojo per porą metų atlyginti žalą ir Kauno miesto savivaldybės administracijai. Tiesa, iš pradžių siūlėsi pats vietoj  samdomų specialistų nuvalyti savo tepliones. Pastarųjų, turinčių specialią tam skirtą įrangą, paslaugos kainuoja brangiai. Vilniaus gatvės požeminės perėjos bei pėsčiųjų tilto į Nemuno salą sutvarkymas įkainotas beveik 787 eurais.

Kaip jau rašyta, T.Karpavičiaus bendrininkė už vienintelį užrašą minėtoje požeminėje perėjoje šių metų pradžioje buvo teismo įpareigota sumokėti beveik 193 eurus – tiek buvo įvertintas jos užrašytos trijų skaičių kombinacijos, užėmusios apie vieną kv. m, nuvalymas.

Prisipažino priremtas įkalčių

Nors pareigūnai suskaičiavo Kauno centre bei Senamiestyje apie pusšimtį užrašų "Death", T.Karpavičius prisipažino ne dėl visų.

Jis teigė esą pats tebuvęs kažkieno pasekėju – pradėjęs kopijuoti jam nežinomą savo pirmtaką, nes patiko, kad šis užrašas, išvertus jį iš anglų kalbos, reiškia "mirtis". Vėliau esą atsirado ir jo pasekėjų – galbūt metalo grupės, turinčios tokį pavadinimą, gerbėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hhh

hhh portretas
Niekaip nesuprantu, kodėl suaugęs žmogus galėtų norėti ant sienų rašinėt nesąmones. Suprasčiau dar, jei būtų dailininkas ir paimtų įkvėpimas ką nors gero nupiešt. O čia? Šūdas kažkoks. Kopijuoti kažkokį kitą rašytoją? Ant sienų? O kokiam galui??? Kas tau bus iš to, kad užrašysi death ant sienos? Be to, kad baudą gausi???

Kitaip nepavadinsi

Kitaip nepavadinsi portretas
Išgama

as

as portretas
Seniai reikejo visus dazytojus siusti tvarkyti kauno
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių