Teismo salėje suimta sukčiavusi ekstrasensė

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismo salėje penktadienį suimta dėl sukčiavimo nuteista ekstrasensė Ala Naruševičienė.

Teismas įvertinęs byloje surinktą medžiagą moterį pripažino kalta ir skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, pranešė teismo atstovė spaudai. Ekstrasensė apgautiems klientams turės sumokėti daugiau nei 63 tūkst. eurų turtinės žalos.

A.Naruševičienei anksčiau skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti – buvo pakeistas į suėmimą, moteris suimta teismo salėje.

Kaltu dėl sukčiavimo šioje byloje teismas taip pat pripažino Giedrių Visocką. Jam skirta vienerių metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiem metams. Nuteistasis įpareigotas bausmės vykdymo atidėjimo metu dirbti, neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, per dvejus metus atlyginti nusikaltimu padarytą turtinę žalą.

Abiem nuteistiesiems taip pat priteista atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę ir neturtinę žalą bei išlaidas advokato pagalbai apmokėti.

Teismas iš A.Naruševičienės ir G.Visocko solidariai priteisė nukentėjusiajam E.P. 22 tūkst. 300 eurų turtinei žalai atlyginti ir 1100 eurų advokato pagalbai apmokėti.

A.Naruševičienė nukentėjusiam D.M. turės sumokėti 17 tūkst. 377 eurų turtinės žalos ir 868 eurus išleistus advokato pagalbai apmokėti.

E.B. (Č.) iš nuteistosios priteista 6 tūkst. 371 euras nusikaltimu padarytai turtinei žalai atlyginti ir 868 eurai, kurie buvo išleisti advokato pagalbai.

Z.L. nuteistoji turės sumokėti 16 tūkst. 797 eurus, A.G. - 770 eurų turtinei žalai atlyginti ir 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

V.S. ekstrasensė turės sumokėti 173 eurus.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui. 

Kaip skelbė dienraštis „Kauno diena“, patiklūs klientai ekstrasenei mokėjo už užburtą vandenį, apsaugą nuo menamų nelaimių ar net priemilžį.

Už laimės, meilės pritraukimą iš savo klientų prašyta pinigų. Seansai su vandens, kurio reikėdavo gerti dešimtimis litrų, užkodavimu, kainuodavo po kelis tūkstančius litų.

„Ši byla tikrai išskirtinė. Pati moteris, kai su ja kalbėjau, manęs niekuo nenustebino, bet keista pati situacija – žmonės jai nešė labai dideles sumas. Kaip jie buvo paveikti psichologiškai, kad taip elgėsi? Nukentėjusieji – ne tamsuoliai, visi išsilavinę", – stebėjosi bylą kuravusi Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Lina Svidinskaitė-Ridikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia teisciau visus kurie uzsakinejo magiskus veiksmus

pirmiausia teisciau visus kurie uzsakinejo magiskus veiksmus portretas
mokejo pinigus uz maginius veiksmus ,norint pakenkti kitiems ,ir nematant uzvaldyti ju gyvenimus bei turta ,

PROKOFJEVAITE- NARUSEVICIENE ALA

PROKOFJEVAITE- NARUSEVICIENE ALA portretas
Pirmiausiai buvo isreklamuota per spauda tokio DARIAUS SELENIO , buvusio I. JURGELEVICIUTES vyro , buvusio ar esamo KAUNO DIENOS zurnalisto isliaupsinimo laikrasty, nuo to ir prasidejo jos aferysciu virtine . JI ir D . TEISERSKYTES labai gera konsultante ivairiais gyvenimo klausimais. Reikia traukt baudziamon atssakomyben ir SELENI , kuris prie viso sito prisidejo.

WKA

WKA portretas
Jeigu bureja dirbo legaliai ir mokejo mokescius,tai cia jau klientu kvailumo problema,o gal jie ir yra aferistai teisesaugos pagalba sumane uzsidirbti.Juk niekas nevercia eiti pas ekstrasensus ir moketi didelius pinigus.Jei kvaili,tai jiems taip ir reikia...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių