Sūnų palaidojęs tėvas stebisi teisėtvarka: ar tai ne pasityčiojimas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prieš dvejus metus ties M.K.Čiurlionio tiltu įvykusi avarija, per kurią žuvo Šarūno Motiejaičio sūnus, nuskambėjo per visą Lietuvą. Kas bandė sukeisti kaltinamuosius? Jeigu ne žuvusiojo tėvo atkaklumas, galėjo būti nuteisti nekalti žmonės.

Prieš dvejus metus ties M.K.Čiurlionio tiltu įvykusi avarija, per kurią žuvo Šarūno Motiejaičio sūnus, nuskambėjo per visą Lietuvą. Kas bandė sukeisti kaltinamuosius? Jeigu ne žuvusiojo tėvo atkaklumas, galėjo būti nuteisti nekalti žmonės.

Padėties absurdiškumas

"Kauno diena" apie šią neeilinę bylą rašė ne kartą. Šįkart pateikiame atvirą pokalbį Š.Motiejaičiu.

Iš karto po sūnaus žūties Š.Motiejaičiui kilo daugybė klausimų. Vyrui atrodė, kad tyrėjai pro pirštus žiūri į tragiškos avarijos tyrimą. Kaip paprastas žmogus, prislėgtas sūnaus netekties, Š.Motiejaitis buvo nustebęs – kodėl taip tiria, kaip taip gali būti.

Šiandien Š.Motiejaitis jau pats gali atsakyti į prieš tai jam kilusius klausimus. Susidūrimas su teisėsauga, juos įpareigojančiais įstatymais ir profesionali pagalba leido pasidaryti, deja, bet kraupią išvadą.

"Kaltininkui duodame beisbolo lazdą, nukentėjusiojo pusei surišame rankas, o teisėjai, kaip sekretoriatas, stebi, kas laimės", – taip Š.Motiejaitis vertina nukentėjusiojo padėtį mūsų šalies teisinėje sistemoje.

Kaltininkui duodame beisbolo lazdą, nukentėjusiojo pusei surišame rankas, o teisėjai, kaip sekretoriatas, stebi, kas laimės.

Prireikė dvejų metų, kad Š.Motiejaičio surinkti įrodymai būtų tinkamai ir nuosekliai pateikti, siekiant teisingumo. Labiausiai pirmą kartą su teisėsauga susidūrusį vyrą nustebino tai, kad kaltinamoji pusė byloje gali laisvai meluoti, o jo – nukentėjusiojo – reikalas paneigti melagingus faktus.

Dar vienas nustebinęs dalykas, kad, regis, nukentėjusiojo pusei atstovaujantis, kaltinimą valstybės vardu palaikantis prokuroras Baudžiamojo proceso kodeksu taip suvaržytas, kad kaltinamoji pusė gali šokdinti prokurorą kiek širdis geidžia.

Tėvo nušalinimas

Tragiška avarija įvyko 2014 m. sausio 30-osios vakarą. Į automobilį "Opel Astra" sukusį iš Karaliaus Mindaugo prospekto į kairę ties M.K.Čiurlionio tiltu rėžėsi nuo Šančių važiavęs "Mercedes-Benz". "Opel Astra" vairavusi Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista, kartu važiavęs 24 metų Eimantas Motiejaitis žuvo.

Pirmoji avarijos priežasties versija, kad kalta neseniai vairavimo teisę įgijusi mergina, nes nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio "Mercedes-Benz". Tuo metu sužadėtinio netekusi G.Labanauskaitė buvo gydoma nuo per avariją patirtų sunkių traumų.

Devynis mėnesius po nelaimės ir laikytasi tos versijos, kad kalta ji. Tačiau automobilių išsidėstymas po avarijos Š.Motiejaičiui kėlė įtarimų. Pagal nurodytus neva nedidelius automobilių greičius buvo aišku, kad meluojama. Jau po savaitės tėvo iniciatyva ant tyrėjų stalo gulėjo vaizdo įrašas, liudijantis, kad "Mercedes-Benz" lėkė milžinišku greičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margarita

Margarita portretas
Taip tai tiesa. Teisnuose nukentėjęs, o ne kaltininkas turi gintis. Nukentejusio teismai negina, tik nusikaltėlį. Nusikalteliui kalbet ir meluoti teisejai leidžia valandų valandas, o nukentejusiam liepia TYLĖT, jo advokatui irgi. Akivaizdu, kad TEISMUI įstatymus kūrė NUSIKALTĖLIAI ir kūrė taip, kad apsigintų save, o ne nukentėjusį gintų. Absurdų absurdas!

skaitytojai

skaitytojai portretas
uzuojauta tevams o apie ruciene ner kalbos supuvusi advokate tik gaila kad ja dar samdo jau senai baigesi jos laikai jau nebeliko laisveje jos islaikytiniu kurie ja palaike dar verziasi i seima i siukslyna o nei seima

apie

apie  portretas
advokatus net slykstu rasyti ir kalbeti. Uztenka isgirsti kaip ta rociene virkauja nesamones per Puko radija, nors ir teisingai skundziasi Kauno teisejais. Lietuva yra teisine valstybe, tik LT teismai nera teisiniai - absoliutus teiseju savivaliavimas, kadangi nera jokios atsakomybes. Prezidente gali atleisti teiseja tik tada, kai paciu teiseju komisija rekomenduoja. Kuris jusu rekomenduotu save atleisti? Tiesa, labai keista, kad sioje byloje Kauno apygardos teismas priestarauja Apylinkes teismui, tai - retas atvejis. Rezultatas - teismas paleido ir abu gatves teroristai pabego is salies. Uzuojauta uzsieniui
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių