STT pradėjo tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo P. Mažylio gimdymo namuose

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Kauno klinikinės ligoninės Prano Mažylio gimdymo namuose.

„STT Kauno valdyba šiandien pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Kauno Prano Mažylio gimdymo namuose“, – BNS sakė STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

Pasak jos, tyrimas pradėtas pagal spalio 26 dieną gautą pareiškimą. „STT gavo asmens pareiškimą, mūsų pareiškimų nagrinėjimo skyrius įsivertino informaciją ir nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą“, – sakė R.Saulytė.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Stanišauskas BNS sakė, kad ligoninė dar spalio 31 dieną pradėjo neplaninį P.Mažylio gimdymo namų auditą. Situaciją aiškintis pradėta pagal žiniasklaidos pranešimus, jog ligoninėje moteris turėjo mokėti už nejautrą 80 eurų, nors ši procedūra yra kompensuojama valstybės. Pacientė taip pat tvirtino negavusi apmokėjimą patvirtinančio čekio.

„Nuo spalio 31 dienos, kai žiniasklaidoje pasirodė žiniasklaida apie galimas korupcijos apraiškas P.Mažylio gimdymo namuose, ligoninės vadovo nurodymu buvo sudaryta neplaninio audito komisija, kuri dirba P.Mažylio namuose. Paimta 2000 gimdymo istorijų, kurios nagrinėjamos, išvadas komisija pateiks lapkričio 29 dieną“, – sakė G.Stanišauskas.

Pasak jo, iki tol ligoninė nebuvo gavusi skundų dėl neteisėtos rinkliavos už nemokamas paslaugas, tačiau paprašius visuomenės pranešti apie tokius atvejus, sulaukė 7 atsiliepimų.

„Nei vieno pranešimo nebuvome gavę iki šiol, iki pat spalio 31 dienos, tada mes kreipėmės į visuomenę, kad netylėtų, nedangstytų nesąžiningų medikų, jei tokių yra, ir mums atsiųstų oficialiu ligoninės elektroniniu paštu pranešimus. Iki šios dienos esame gavę 7 tokius pranešimus“, – sakė ligoninės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
mano šeimos DAKTARĖ rašydama siuntimą pas specialistą pasakė,jei nori gydytis,važiuok į onokologinę ligoninę,o jei nori pinigus kišti,tai jau į Kauno klinikas.

Anonimas

Anonimas portretas
ko cia kimbama prie anesteziologu,jiems tik numetamas kaulas,padarykit epidura ir jus uzdirbsit, akus.ginekologai susimoketu uz savo sefuojamas pacientes anesteziologams ir nebutu to triuksmo,bet vis maza,tik man

Uz teisybe!

Uz teisybe!  portretas
Isvis kaip kokiam konvejeri, pirma tik primena kad pinigus reik susimoket o kaip tu jautiesi tik po to. Poziuris labai saltas daktaru. Pakeitusi daktara ir kita ligonine per viena syki daug daugiau suzinojau apsilankiusi apie leliuka negu mazylyje visam besilankymo laikotarpyje. lankydamasi sumokejau 150 euru per tris kart ir tikrai negavau jokio kvito ar cekio . pinigai akivaizdziai i kisene idedami net grazos gydytoja duoda..
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių