STT atliko kratas „Kauno butų ūkyje“

Tiriant galimą piktnaudžiavimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį atliko kratas Kauno savivaldybės įmonėje „Kauno butų ūkis“.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas Panevėžio valdybos pareigūnų dėl piktnaudžiavimo bendrovėje „Kauno butų ūkis“ ir buvo šiandien atliekami neatidėliotini procesiniai veiksmai“, – BNS sakė STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Pasak jos, iš bendrovės paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, atliktos kratos kai kurių bendrovės darbuotojų namuose ir darbo vietose.

Įtarimai byloje šiuo metu niekam nėra pareikšti.

STT nedetalizuoja, kokio pobūdžio piktnaudžiavimas yra įtariamas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS sakė taip pat nesąs informuotas apie tai, kokius galimus pažeidimus savivaldybei pavaldžioje bendrovėje tiria teisėsauga.


Šiame straipsnyje: STTKauno būtų ūkiskratos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne nuo to galo pradeda. Tikrinti reikia Kauno miesto savivaldybę, nes ji turi 100 % Kauno butų ūkio akcijų. Kokius nurodymus gauna tą ir vykdo. O šią kontorėlę seniai laikas buvo pakratyti. Gyventojams už orinius darbus sąskaitas išstatinėja be jokios sąžinės graužaties, o į įstatymus jiems nusispjaut. Įdomu iš kur administratorius gali turėti tokius pelnus, kai jo veikla aiškiai apibrėžta įstatymais. Pagaliau, Tarnyboms "dašuto", kur didžiausias pinigų plovimas vyksta.

namo gyventoja

namo gyventoja portretas
Norėtume kad STT pasidomėtų ar perduotų Finansinių nusikaltimų tyrimų skyriuii kur dingo 2008 surinkti pinigai namo stogo remontui Šilalės g.31.Rinko po 1500 ltir daugiau,be gyventojų sutikimo,pritarimo-šiaip sumąstė ir įkėlė į lapelius tūkstantines sumas, po to grąsino tesimaisir kai kuriuos jau perdavė,Žmonės turėjo advokatus samdytis.Nei stogo, nei pinigų..Ir tų kurie rinko ir žadėjo svarbiausias direktoriusTamašauskas nėra.....

Anonimas

Anonimas portretas
Nes akcinė bendrovė toliau vykdo veiklą Kauno mieste,be sutarčių su privačių butų savininkais.Jokios paslaugos be sutarčių negali būti per prievartą siūlomos ir ”teikiamos” klientui.Tai reketas stambiu mastu,kažkodėl to nemato Kauno miesto prokuratūra ,teismai,antstoliai.Niekas negali priversti žmogaus mokėti ”duoklę”kiekvieną mėnesį,tai nusikaltimas,tačiau Kaune egzistuojanti grupuotė UAB Būsto valda tai daryti gali.Teisėsauga neįžiūri nusikaltimo,antstoliai padeda prievartauti Kauno miesto žmones,kurie nepasirašė sutarčių su šia” berniukų” grupelę ir nemoka jiems duoklės,sąskaita suformuota ,įrašyta skaičiai,kuriuos turi apmokėti ,kad minėtos grupės žmonės turėtu už ką gyventi.Tai ne mokestis,tai ne paslaugos,nėra sutarties -nėra įsipareigojimų,nėra įsipareigojimų-nėra atsakomybės.Pas mus Lietuvoje teisėsaugos,teisingumo nėra ,nei prokuratūroje,nei teismuose,nei antstoliai dirba pagal jiems skirtus įstatymus.Kauno m meras V.Matijošaičio žadėjo,uždrausti veikla.Lauksime
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių