Po nelaimės Šiaurės prospekte – liudininkės pasakojimas

  • Teksto dydis:

Trečiadienio popietę Kaune įvyko skaudi nelaimė, kurios metu nukentėjo dviratininkas. Po nelaimės į redakciją paskambinusi liudininkė papasakojo, kaip viskas įvyko.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui patvirtino, kad pranešimas apie nelaimę gautas 11.02 val.

Buvo pranešta, kad vyro vairuojamas „Volkswagen“ Šiaurės prospekte kliudė gatve važiavusį dviratininką.

Į nelaimės vietą vyko ir pareigūnai, ir medikai.

Policijos duomenimis, po apžiūros nukentėjusysis išvežtas į gydymo įstaigą. 

Po publikacijos į redakciją paskambino šio įvykio liudininkė, kuri pirmoji nukentėjusiam dviratininkui iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kaunietė pasakoja mačiusi, kad nelaimė įvyko, kuomet į raudonos spalvos automobilį, važiavusį priekyje, atsitrenkė jauno vyro vairuojamas dviratis. 

„Galbūt priekyje važiavęs automobilis staiga stabtelėjo, o gal dviratininkas, apakintas saulės, jo tiesiog nepastebėjo“, – svarstė moteris.

Skaitytoja, kartu su pussesere pirmosios puolė prie parkritusio dviratininko, kuris, jų žodžiais kalbant, pats yra medikas.

„Jis neprarado sąmonės, greit susigaudė, kaip teisingai užsispausti žaizdą, atsivėrusią kakle. Mes iškvietėme greitąją pagalbą, prilaikėme galvą. Iš netoliese esančio baro taip pat atbėgo žmonės. Prašiau, kad jie pasirūpintu skėčiu ar kažkuo, kad nukentėjusiam būtų galima sudaryti pavėsį. Šiandien ypatingai karšta diena“, – toliau pasakoja pilietiška kaunietė.

Moteris teigia, kad itin džiugina žmonių neabejingumas nelaimei, tačiau šiek tiek stebina, kad pareigūnai į nelaimės vietą atvažiavo greičiau, nei medikai.

„Taip gavosi, kad greitosios automobilis atvažiavo iš tos pusės, kur buvo nusidriekusios nemenkos eismo spūstys. Dabar galvoju, kad ir aš telefonu galėjau pasakyti, jog medikams geriau važiuoti priešinga puse, čia gatvė buvo visiškai tuščia. Tik dabar apie tai pagalvojau, nes nelaimės metu mintys sukasi tik kaip padėti žmogui. Tačiau noriu patarti kitiems, kad paskambinus tarnyboms reiktų papasakoti kuo daugiau aplinkybių, net ir tokių, kaip eismo spūstys“, – patarimų nevengia pašnekovė.

Ji taip pat užsimena, kad iš žaizdos kakle gausiai bėgo kraujas, buvo baisu, kad vyras nenukraujuotų. Pasak kaunietės, tokiais atvejais svarbi kiekviena minutė.


Šiame straipsnyje: partrenktas dviratininkaseismo nelaimėnelaimė Šiaurės prospekteavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Automobiliu vairuotojams - dazniau pavazinekite dviraciais gatvese. Dviratininkams - pavairuokite automobili. Tai padare, isvadas padarysite savaime.

Anonimui.

Anonimui. portretas
Posukį reik rodyt ne is anksto pries posuki, o pries stabdant i posuki. Taip pagal dabartines taisykles, idomu kiek vairuotoju taip daro ?

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip jaunieji vaituotojai dabar sako "posukius rodyti ne fasonas". Vaziuoja priesais ir posuki parodo tik sukdamas.ir tai retsykiais. Taisyklese aiskiai parasyta posukis rodomas is anksto pries darant posuki, ar lenkiant. Ko dauguma alia vairuotoju nesupranta. Ir siuo atveju tikrai kaltas vairuotojas , kuris suko parodes posuki tik isukes.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių