Šeimos išžudymu įtariamas E. Anupraitis savo kaltės nepripažįsta

Kauno apylinkės teismas leido  trims mėnesiams suimti Egidijų Anupraitį, įtariamą tyčiniu keturių savo šeimos narių nužudymu bei dar vieno sunkiu sužalojimu. Atvežtas į teismą jis savo veido nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų neslėpė ir neprieštaravo prokurorės prašymui suimti jį šiam maksimaliam terminui. 

Apie nusikaltimą nekalba 

Savo sprendimą tenkinti prokurorės Auksės Lipkevičienės prašymą  teisėjas Audrius Meilutis motyvavo tuo, kad, paleistas į laisvę, E.Anupraitis gali pasislėpti arba trukdyti tyrimui. Atsižvelgta ir į įvykdyto nusikaltimo pavojingumą, mastą bei tai, kad įtariamasis buvo sulaikytas ginkluotas, kas, anot teisėjo, leidžia daryti prielaidą, jog būdamas laisvėje jis gali daryti naujus nusikaltimus. 

Be to, per vakarykštę apklausą, parsivežus E.Anupraitį iš Marijampolės į Kauną, jis teisėsaugininkams neatskleidė, kas tą lemtingą, kaip įtariama, šeštadienio vakarą įvyko jo namuose Gaižėnuose, Kauno rajone. Jis neneigė tuo metu juose buvęs, tačiau tikino neatsimenantis, kas įvyko.

"Įtariamasis išsamių parodymų apie nusikaltimą neduoda, nors nepasinaudojo savo teise iš viso jų neduoti. Jis su mumis kalbasi apie įvairius dalykus, tačiau ne apie tai, kas mus labiausiai domina", – teigė šį didelį atgarsį sukėlusį ikiteisminį tyrimą kuruojanti Kauno apygardos prokurorė A.Lipkevičienė, prašiusi teismo leidimo suimti įtariamąjį maksimaliam trijų mėnesių terminui. Nepaisant to, kad 26-erių E.Anupraitis neteistas ir net nebaustas administracine tvarka.

Į teismo posėdį, kuriame buvo sprendžiamas jo likimas, įtariamasis atvežtas konvojaus mikroautobusu vienas. Iš pažiūros E.Anupraitis, kuriam už nugaros buvo surakintos rankos, buvo liūdnokas ir dėl kažko mįslingai susimąstęs. Į akis krito ir tai, kad jis jau perrengtas bei avi kažkokius sandalus be jokių kojinių. Kaip paaiškino prokurorė, drabužiai bei avalynė, su kuriais įtariamasis buvo sulaikytas, iš jo paimti ekspertizėms.

Senelis dar neapklaustas 

A.Lipkevičienė neslėpė ir to, kad į visus kitus klausimus įtariamasis atsako ir gana logiškai. Jai įtarimų dėl E.Anupraičio psichinės būklės kol kas nekyla, tačiau jam vis tiek bus skirta ekspertizė, vien dėl nusikaltimo padarymo būdo. Ar ji bus ambulatorinė, ar stacionarinė, kol kas neaišku.

"Kol kas mes neturime jokių duomenų apie šeimoje buvusius konfliktus. Kol kas neaiškus ir nusikaltimo motyvas. Nėra jokių duomenų ir apie iš namų dingusius daiktus. Dar nenustatytas ir tikslus nusikaltimo padarymo laikas, nes kol kas yra atliktas tik dviejų iš keturių nušautų asmenų skrodimas", – tik tiek ikiteisminio tyrimo duomenų teigė šiandien galinti atskleisti prokurorė.

O nuo klausimo, ar su teisėsauga bendradarbiauja vienintelis gyvas likęs E.Anupraičio senelis, A.Lipkevičienė iš viso išsisuko. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, kol kas medikai apklausti 81-erių Gedimino Anupraičio teisėsaugininkams neleido dėl senolio sveikatos būklės.

E.Anupraitį ginantis valstybės paskirtas advokatas Valteris Alekna teigė prašęs suimti ginamąjį trumpesniam laikui, nei pageidavo prokurorė. Pats E.Anupraitis siūlomam terminui neprieštaravo.

"Į akis krenta, kad mano ginamasis susijaudinęs, sutrikęs, suvargęs. Matyti, kad šis įvykis jį slegia. Prašydamas suimti jį trumpesniam laikui, motyvavau tuo, kad jis prisipažįsta buvęs įvykio vietoje, tačiau neigia padaręs jam inkriminuojamą nusikaltimą. Šiandien jo kaltės klausimo teismas nesprendė. Tik suėmimo", – akcentavo E.Anupraičio advokatas.    

Įtariamųjų gali būti daugiau

Apklausdami sulaikytąjį, teisėsaugininkai domėjosi, kur jis buvo iki sulaikymo. Anot prokurorės, įtariamasis pateikė gana logišką versiją, bet šią dar reikės patikrinti.

E.Anupraitis neigia, kad kažkas padėjo jam slapstytis, pavyzdžiui, suteikęs pastogę. Tačiau įtariamąjį apžiūrėję ekspertai konstatavo, kad kol kas jam jokios medicininės pagalbos nereikia, o tai lyg ir paneigia, jog buvo galima išgyventi gamtoje mažiausiai dvi paras be žmonių pagalbos.

Nerasta ant E.Anupraičio kūno ir jokių sužalojimų, o tai greičiausiai paneigia, kad jis galėjo būti tą vakarą kieno nors iš namiškių užpultas ar su kažkuo iš jų, prieš nuaidint lemtingiems šūviams, grūmėsi.

Tačiau, anot prokurorės, jeigu bus nustatyta, kad kažkas padėjo įtariamajam slapstytis, už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Už nusikaltimą padariusio asmens slėpimą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Prokurorė patvirtino, kad sulaikymo metu pas E.Anupraitį rasta ir tam tikra pinigų suma. O jo turėtame lagamine be leidimo ginklui ir dviejų šovinių dėtuvių buvo ir darbinė uniforma. Tačiau to, ar jis jau buvo nusipirkęs ir bilietą ir į kur, ji atskleisti nenorėjo. Bet neneigė, kad vienas iš motyvų prašyti įtariamąjį suimti buvo turimi duomenys, kad jis rengiasi išvykti iš Lietuvos.

Saugojo „Megą“

Kaip jau rašyta, E. Anupraitis neseniai gyveno Anglijoje, kur studijavo chemiją ir nanotechnologijas, ir grįžo į Lietuvą tik pernai rudens pradžioje. O kovą įsidarbino bendrovėje „Ekskomisarų biuras“. Jo saugomas objektas buvo prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“.

Kad nesuvokia, kas galėjo įtariamajam atsitikti, teigia ir sušaudytųjų laidotuvėms besirengiantys artimieji. 

Jau nuspręsta žuvusiuosius kremuoti. Jie bus palaidoti šeimos kape Zapyškio kapinėse. Tačiau Gaižėnuose vis garsiau kalbama, kad įtariamasis žudynėmis nebuvo tikras nužudyto Gintaro Anupraičio sūnus. Pastarasis jį mažą įsisūnijo, vedęs jo motiną Anželiką, kuri taip pat buvo nušauta.

Dėkoja pilietiškam marijampoliečiui

Marijampolės apskrities policija patikslino ir E.Anupraičio sulaikymo aplinkybes.

Paaiškėjo, kad labiausiai prie to, jog pagaliau buvo galima nebesijaudinti dėl savo bei artimųjų saugumo, prisidėjo vienas pilietiškas marijampolietis, antradienį apie 11 val. požeminėje perėjoje prie Marijampolės autobusų stoties pastebėjęs asmenį, panašų į visos šalies policijos ieškomą E.Anupraitį. Tai paneigia sklandančius gandus, esą šis jau buvo spėjęs ne tik persirengti, bet ir pakeisti išvaizdą.

Įtariamąjį žudynėmis pakaunėje atpažinęs vyriškis pasidalijo šia žinia su netoliese patruliavusiu Kelių policijos ekipažu, kurį sudarė vyras ir moteris. Šie atliko savo pareigą nepriekaištingai – žiedinėje Stoties ir Gedimino gatvių sankryžoje aptiktas kažko lūkuriuojantis įtariamasis sulaikytas, ne tik nespėjęs pasipriešinti, bet ir greičiausiai suvokti, kas vyksta. Nors, anot policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, E.Anupraičio turėtas pistoletas, išduotas jam savigynai, buvo užtaisytas.


Šiame straipsnyje: Egidijus Anupraitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Man irgi visai mepanasu kad Egidijus Anupraitis butu. Issaudes savo artimuosius ,idomu kur buvo.jo patj sesuo.Cia greiciausiai kad jis nekaltas.

An

An portretas
Gyvenau gaizenu kaime,nuomojemam name.keista kad normalus visuomenes nariai gali taip neadekvaciai pasiekgti.baisu.

Anonimas

Anonimas portretas
Nu nžn, koks jis vargšas,jei sprunka su užtaisytu pistoletu.Kam jam iš viso prireike įsitaisyti apsauginiu,ir įsigyti ginklą sau?Suplanavo ir įvykdė -ne kitaip.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių