Šaudžiusį paauglį Kaune nuginklavo praeivis

Nežinomas didvyris trečiadienio pavakarę Kaune sulaikė ginkluotą nepilnametį, prieš kelias akimirkas Panemunės pėsčiųjų tilto prieigose įvykdžiusį įžūlų išpuolį.

Jo aukomis tapo trisdešimtmečių pora, pardavinėjusi pagal skelbimą išmanųjį telefoną "iPhone 6". Pirkėju apsimetęs nepilnametis atėjo apie pusę šešių vakaro į susitikimą Biržiškų gatvėje su ginklu vidinėje striukės kišenėje. Jį akiplėša išsitraukė paėmęs apžiūrėti prekę. 

Pasak nemažą stresą patyrusių nukentėjusiųjų, į juos šauta tris kartus. Vyriškiui pataikyta į petį. Moteriai pavyko to išvengti. 

Po šūvių plėšikas pasileido bėgti, užsikišęs pagrobtą telefoną už striukės. Tačiau prie pėsčiųjų tilto jam kelią pastojo 35-erių metų vyras, kuriam sukėlė įtarimą už striukės užkišta bėglio ranka.

Pirminiais duomenimis, nepilnametį sulaikęs didvyris jo išpuolio nematė – tik įtarė, kad šis bėga kažką pavogęs. Tokio pašaliečio pilietiškumo plėšikas nesitikėjo. Netrukus jis perduotas iškviestiems policijos patruliams, kurie rado pas sulaikytąjį ne tik ką tik pagrobtą telefoną, bet ir orinį pistoletą "CZ 75 D".

Paaiškėjo, kad su įkalčiais sulaikytas 2000-aisiais gimęs asmuo. Ar jis jau žinomas policijai, pareigūnai nepatikslino, vadovaudamiesi nepilnamečių apsaugos įstatymais.

Kol kas nepilnametis plėšikas sulaikytas 48 valandoms. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo, panaudojant ginklą, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki 10-ies metų. Iš kur nepilnametis gavo šį šratais šaudantį ginklą, dar aiškinamasi.

"Tokie dėmesingi kitų nelaimei turi būti visi piliečiai", – negailėjo pagyrų paauglį sulaikiusiam kauniečiui Kauno apskrities kriminalinės policijos valdybos viršininkas Raimondas Baltaduonis, užpernai pripažintas geriausiu Kauno sekliu. Anot R.Baltaduonio, jeigu visi bus tokie, įtariamieji bijos viešoje vietoje daryti nusikaltimus.

"Tik mūsų neapykanta nusikaltėliams padės būti gatvėje saugesniems," – įsitikinęs geriausias 2014 m. Kauno seklys. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liberalu sajudis

Liberalu sajudis portretas
Reiktu klausti kokios partijos narys remejas yra jaunasis gangsteris

zmogui

zmogui portretas
Esi užkietėjęs recidyvistas ir, matyt, visa tavo šeima tokia. Prie tarybų valdžios, kai buvo griežtos bausmės, tarpe kurių ir mirties, nužudymų ar ginkluotų užpuolimų buvo apie 15 kartų mažiau, asile.

ne visada

ne visada portretas
reikia sulaikyti nepilnametį, nes gali labai skaudžiai nukentėti
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių