Pratęstas tyrimas dėl Vilijampolės globos namų auklėtinių išnaudojimo

  • Teksto dydis:

Tyrimas dėl galimo protinę negalią turinčių nepilnamečių iš Vilijampolės socialinės globos namų samdymo fiziniams darbams pratęstas iki savaitės pabaigos.

Jis buvo pradėtas gruodžio pradžioje žiniasklaidoje buvusiai darbuotojai pareiškus, jog du nepilnamečius iš globos namų kiemo išsivedė nepažįstamas vyras, o į globos namus grįžę vaikai teigė uždarbiavę.

„Vakar direktorė informavo, kad dėl didelio krūvio - kadangi ji dirba per dvi vietas - pratęsė komisijos darbą iki gruodžio 18 dienos. Tai yra vidinis tyrimas, inicijuotas ne ministerijos“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėjas Arūnas Malinovskis.

Anksčiau planuota, kad išvadas komisija pateiks gruodžio 14 dieną.

Pasak A.Malinovskio, tyrimo metu turi būti išsiaiškinta, ar buvusios darbuotojos teiginiai yra tiesa ir kas už tai atsakingas.

„Tvarkos visos yra sužiūrėtos, audituotos, kadangi tai yra ne pirmas atvejis (...). Nepilnamečių darbas yra griežtai reglamentuotas, jeigu yra laikomasi Darbo kodekso, jie gali ir dirbti“, - teigė jis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis anksčiau teigė, jog informacija apie galimą Vilijampolės socialinės globos namų auklėtinių išnaudojimą darbui gali būti susijusi su ankstesnėmis istorijomis, kai pro langą iškrito ir žuvo 11-metis berniukas, mirtinai užspringo mergaitė. Jis neatmetė, jog naujais pareiškimais darbuotojai aiškinasi santykius siekdami sustiprinti kaltinimus dėl ankstesnių įvykių.

„Lietuvos ryto“ televizijos naujienų tarnyba, remdamasi Vilijampolės globos namuose dirbusia socialine darbuotoja, gruodžio pradžioje pranešė, kad nepažįstamas vyras iš kiemo išsivedė du nepilnamečius globotinius. Vėliau nei žadėta į globos namus grįžę šlapi ir išalkę vaikai džiaugėsi uždirbę po 10 eurų ir tikino kasę žvyrą bei remontavę butą.

Apie galbūt dirbti išvežtus neįgalius paauglius pranešta policijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai tegu dirba jie bet tik legaliai ir trumpiau

Tai tegu dirba jie bet tik legaliai ir trumpiau portretas
Tai iteisinkit kad sie zmones galetu kazkur kazkiek dirbti ir uzdirbti daugiau nei 10 euru. Juk kasti zvyra proto daug nereikia, kodel tik 10 euru sumokejo cia yra isnaudojimo dalis.Ka jiems veikti istisas dienas siuose globos namuose be jokios veiklos nu ka dar daugiau nupusti ? Kazkodel musu tevyneje neigalus visai nurasytas, o jei dar su protine-psichine negalia tai tik buti uzdarytam, naudingas darbu visuomenei jis buti negali nes toks supratimas nuo sovietiniu laiku. Jei tokiu zmoniu darbas butu iteisintas, tai tas kuris juos samdytu dar ir mokesciu turetu sumoketi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių