Apie sprogmenis savivaldybėje pranešė visiškai girtas vyras

Penktadienio popietę Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kauno miesto savivaldybėje yra padėtas sprogmuo. Pradėta dirbti pagal planą „Skydas“, į įvykio vietą iškviestos specialiosios tarnybos.

Penktadienio popietę Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kauno miesto savivaldybėje padėtas sprogmuo, buvo melagingas.

16.47 val. į įvykio vietą atvykę „Aro“ pareigūnai patikrino pastatą ir apie 17.30 val. konstatavo – sprogmenų nerasta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai greičiau nei per 2 val. nustatė bei sulaikė 1972 m. gimusį įtariamąjį. Pastarajam, skelbia policija, nustatytas 3,20 promilės alkoholio girtumas.

Vyras sulaikytas savo gyvenamojoje vietoje, Aleksoto mikrorajone, Kaune. Pas jį rastas išjungtas mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele, iš kurio ir buvo skambinta.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę, už ką baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Gavus pranešimą apie pastate esantį sprogmenį, savivaldybė buvo evakuota. Paskelbus pavojų, vieni savivaldybę palikę darbuotojai, interesantai dar stoviniavo, kiti patraukė savo keliais.

Tarp stoviniavusiųjų buvo ir Seimo narė Orinta Leiputė, naujasis Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika. "Tariamės, kur eiti posėdžiauti toliau", – sakė O. Leiputė. Anot jos, švietimo komiteto posėdis buvo nutrauktas vos jam prasidėjus.

Tai ne pirmas atvejis, kai buvo pranešta apie sprogmenį Kauno miesto savivaldybėje. Anksčiau įspėjimai nepasitvirtindavo. Šįkart žmonės į jį reagavo taip pat ramiai. "Čia mokymai?" – teiravosi viena iš pastato evakuotų darbuotojų.  

"Bėgu jau antrą kartą", – juokavo kita moteris, prisiminusi ankstesnį aliarmą darbovietėje. "Kai tik keičiasi meras, taip savivaldybė ir "užminuojama". Kartą, jei neklystu, evakuoti buvome, kai tik pareigas pradėjo eiti Rimantas Mikaitis", – sakė savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus.

Dieną savivaldybėje dirba arba joje lankosi apie 150-200 žmonių.

Penktadienis yra antroji naujosios Kauno valdžios ir mero Visvaldo Matijošaičio darbo diena.  Iš savivaldybės išėjęs meras buvo geros nuotaikos ir visiems linkėjo gero savaitgalio.

Kol dirbo specialiosios tarnybos, savivaldybės pastatas ir šalia jo esanti L.Sapiegos gatvė buvo aptverta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nubausti

nubausti portretas
tegul atidirba ir sumoka nuostolius Tada pokštai baigtųsi

hmm

hmm portretas
ar išdykavo ta girta broškė, kur fotkėje?

vartotojas

vartotojas portretas
niekas tam girtuokliui nepasidare, tiesiog panoro demesio ar paplepeti :)
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių