Policija sulaikė įtariamą žurnalistės žudiką

  • Teksto dydis:

Kauno policija sulaikė „TV pagalbos“ žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo nužudymu įtariamą Nerijų Kalaušį.

Kauno policija sulaikė „TV pagalbos“ žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo nužudymu įtariamą Nerijų Kalaušį. Žiauriu nusikaltimu įtariamas 36-erių vyras sulaikytas šiandien Kaišiadoryse.

Subadyti peiliu

„Policija ėmėsi neeilinių priemonių, vykdė įtariamojo paiešką, prokurorai priėmė nutarimą pripažinti N. Kalaušį įtariamuoju už akių, paskelbta jo paieška, ir jis buvo sulaikytas“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Portalas kaunodiena.lt jau skelbė, kad sekmadienį savo namuose Kauno rajone, Giraitėje, rasta negyva televizijos laidų žurnalistė V. Stankutė-Butkienė. Jai buvo 31-eri.

Žurnalistės namuose aptiktas ir 37-erių metų vyro G. P. lavonas. Abu žmonės buvo nužudyti.

Šaltinių duomenimis, N. Kalaušis savo buvusią sugyventinę ir jos draugą užklupo lovoje. Jie buvo subadyti peiliu.

Tirtos kelios versijos

„Pagrindinė versija – buitinis motyvas. Peilis, kuris buvo panaudotas žalojant asmenis, rastas įvykio vietoje. Manau, kad artimiausiu metu prokuroras, gavęs tyrimo medžiagą, surašys pareiškimą teismui dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo“, – teigė vyriausiasis prokuroras.

Pasak laikinai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko einančio pareigas Dariaus Žukausko, iš įtariamojo elgesio pareigūnai susidarė įspūdį, jog vyras gailisi.

„Nuo vakar dirbo didelės pareigūnų pajėgos, buvo pasitelkta kitų apskričių policijos pareigūnų, bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnyba – Lietuvos ir Lenkijos. Buvo tiriamos kelios versijos, kur asmuo, galbūt padaręs šį nusikaltimą, galėjo pasislėpti. Šiandien tikrinant vieną iš informacijų jis buvo sulaikytas laiptinėje, išeinantis iš buto“, – sakė D.Žukauskas.

Kaišiadorių rajono gyventojas N. Kalaušis pirmadienio popietę buvo sulaikytas Kaišiadoryse. Pareigūnų teigimu, sulaikomas vyras nesipriešino.

Teistas šešis kartus

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio nužudymo – už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų arba iki įkalinimas iki gyvos galvos. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

N. Kalaušis teistas jau šešis kartus – už nusikaltimus nuosavybei ir sužalojimus, viešosios tvarkos pažeidimą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ savaitgalį jis buvo palikęs atsisveikinimo žinutę. Tačiau spėjimas, kad dviguba žmogžudyste įtariamas vyras po šio kraupaus nusikaltimo pasitraukė iš gyvenimo, nepasitvirtino.

„Aš visų FB draugų atsiprašau, jei kažkada įskaudinau ar kažką blogo padariau... Niekas man neskambinkite, aš nekelsiu, aš apsisprendžiau... Aš pasitraukiu iš gyvenimo...“ – rašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sa

sa portretas
Mirties bausme butina grąžinti žudikams. Jų nereik čia ko gailėtis jei nužudo žmogų. Jis visos tautos akivazdoja pakart kad mus pinigais nereikėt serti

sa

sa portretas
Mirties bausme butina grąžinti žudikams. Jų nereik čia ko gailėtis jei nužudo žmogų. Jis visos tautos akivazdoja pakart kad mus pinigais nereikėt serti

moby

moby portretas
Mirties bausme per gerai, yra Rusijoje kaleimas, kur tokie kaliniai reikalauja patys mirties bausmes negu kaleti jame, ten salygos zmoniskai siuabingos, tokiu atveju jiem butu geriuasia vieta
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių