Pasiūlyta bausmė žagintojui iš Nigerijos

Kauno apylinkės teismas baigė nagrinėti Kauno technologijos universitete (KTU) studijavusio Nigerijos piliečio Davido Njoku, kaltinamo išžaginus lietuvaitę, baudžiamąją bylą. Prokuroras siūlo jį įkalinti penkeriems metams.

Kaltu neprisipažįsta

"Kauno diena" rašė, kad KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto antrajame kurse studijavęs 21-ų D.Njoku kaltinamas pernai gruodžio 12-osios ryte išžaginęs Prancūzijos piliečio, su kuriuo kartu nuomojo butą Ramybės parko prieigose, merginą. Pirminiais duomenimis, ji taip pat vienos iš Kauno aukštųjų mokyklų studentė.

Pastarosios vaikinas tą rytą buvo išskubėjęs į Vilniaus oro uostą, iš kurio išskrido artėjančioms šventėms į tėvynę, palikęs draugę nakvoti savo kambaryje. Išvakarėse čia vyko audringos, anot kaimynų, jo išleistuvės.

Anot nukentėjusiosios, likęs bute vienas su ja, D.Njoku jėga vertė ją lytiškai santykiauti. Jai priešinantis, siūlė už tai pinigų – 100 eurų. Tačiau ji nesutiko, bet Nigerijos pilietis pasiekė savo prievarta.

D.Njoku savo kaltę neigia. Esą lietuvaitė jam keršija už tai, kad jis atsisakė su šia šokti per vakarėlį.

Bandė taikytis

D.Njoku kaltinamas ir savo aukos mobiliojo telefono vagyste, todėl nukentėjusiajai teko ieškoti taksofono, kad praneštų apie įvykį policijai.

Tiesa, prieš tai ji dar turėjo nusileisti iš jos draugo ir D.Njoku nuomojamo keturių kambarių buto, esančio antrajame aukšte, lietvamzdžiu, nes pastarasis buvo ją užrakinęs. Kaltinamasis išžaginimu teigia išskubėjęs pirkti šampano ir picos – susitaikymui.

Nukentėjusiosios iškviesti policininkai į galimo nusikaltimo vietą pateko tik su ugniagesių gelbėtojų, įlipusių pro balkoną, pagalba. D.Njoku buvo sulaikytas tik vakare, kai, grįždamas į namus po bergždžių jį išžaginimu kaltinamos lietuvaitės paieškų, pateko į policijos pasalą. Anot pastarosios sesers, pas kurią D.Njoku ieškojo dingusiosios, jis atvyko su šampanu ir gėlėmis. Ir perdavė jai sesers telefoną.

Sulaikant D.Njoku buvo blaivus. Ar toks buvo ir nusikaltimo, kuriuo kaltinamas, metu, liko nenustatyta.

Advokatą nusamdė motina

D.Njoku už grotų – jau devyni mėnesiai. Už pilnametės išžaginimą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki septynerių metų. Be to, nukentėjusioji iš jo prašo ir 2 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Skirtingai, negu išžaginimais kaltinami mūsų tautiečiai, D.Njoku į žiniasklaidos fotoobjektyvus reaguoja labai ramiai ir savo veido, vedamas į teismo posėdžių salę, neslepia. Jo byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose, tačiau saugant ne šio Nigerijos piliečio, bet aukos privatumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A2tis

A2tis portretas
na štai ir integracija.Visai kaip Vokietijoje.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Lietuvos gyventojas - lietuvis, Vokietijos - vokietis, Nigerijos - nigeris

baisuma

baisuma portretas
Brudas atsibeldė iš velniai žino kur ir dar prievartauja,bausti kad suprastų savo buku protu,kad čia gyvena normalūs žmonės,čia ne Nigerija.Neleisti aukštosioms kviestis studentų iš tokių valstybių,jokie jie čia studentai.Stengiasi bet kaip pralįsti į ES,ir taip jų čia per daug,,
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių