Po grasinimų užnuodyti Kauno prekybos centrą sulaikytas įtariamasis

Ketvirtadienio vakarą į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino vyras, kuris pareiškė turintis įrašą apie Kaune planuojamą nusikaltimą, susijusį su pastarųjų savaičių teroristiniais išpuoliais Europoje. Šiandien po intensyvių paieškos veiksmų sulaikytas skambinęs 23 metų Šakių r. gyventojas.

Kriminalistai aiškinasi, kaip šis jaunas vyras susijęs su pranešimo turiniu, taip pat ar jis neprisidėjo prie kitų panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų.

Vakar apie 21 val. skambinęs šakiškis teigė, kad jo turimame įraše – grasinimai užnuodyti dujomis prekybos centrą, esantį Kaune. 

Tačiau, portalo kaunodiena.lt duomenimis, ketvirtadienio vakare mieste nebuvo įvestas specialusis planas "Skydas", kaip būna užregistravus pranešimus apie grasinimus susprogdinti kokį nors objektą. Nei Kauno ugniagesiai gelbėtojai, nei greitosios pagalbos medikai kartu su policija jokio Kauno prekybos centro tikrinti nevažiavo.

Anot jos atstovės spaudai Odetos Tumelytės, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Už tai Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu iki ketverių metų.  Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, atėmimas iki dvejų metų.

"Jeigu grėstų pavojus, objektas būtų uždarytas", – tik tiek apie minimą prekybos centrą penktadienį pasakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. 


Šiame straipsnyje: grasinimasBPCnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Dabar pilnatis. Kai kam tai asocijuojasi su pramogomis. Dar nei karto mūsų tešlagalviai nepasimokė. Prisižiūrėjo kovinių filmų ir galvoja, kad tas pat realiame gyvenime. Vienas kartas gali ir nemeluoti.

Nu jo

Nu jo portretas
Užtenka savų kvailių ,kas bus kai privažuos j...š..niu.

Pilnatis

Pilnatis portretas
ligonius veikia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių