Nužudymas Šančiuose: ką nutyli draugai?

Gegužės 27-osios tragediją Medvėgalio gatvėje, kai savo automobilyje buvo nušautas 19-metis, tiriantys teisėsaugininkai linkę patvirtinti įvykio versiją, kurią jau kitą dieną pateikė portalas kaunodiena.lt.

Gegužės 27-osios tragediją Medvėgalio gatvėje, kai savo automobilyje buvo nušautas 19-metis, tiriantys teisėsaugininkai linkę patvirtinti įvykio versiją, kurią jau kitą dieną pateikė portalas kaunodiena.lt. Nepaisant įvairių spekuliacijų šia tema, tebesitęsiančių iki šiol.

Mįslingas išpuolis

Apklausus visus šio įvykio liudytojus, pasitvirtino, kad tą lemtingą vakarą ne per toliausiai įvykio vietos gyvenęs 19-metis Markas atvyko savo automobiliu „Honda Civic“ į sutartą susitikimą su draugais. Pastarieji jo laukė prie Medvėgalio gatvės 29-ojo namo laiptinės.

Markas atvažiavo su kitu draugu. „Honda Civic“ įsukus į kiemą, prie jo stabtelėjo pro šalį ėję du broliai, gyvenantys kitame to paties kvartalo gale – Prancūzų gatvės rajone. Liudytojų teigimu, jie buvo neblaivūs.

Vienas iš brolių – kaip nustatyta, 23-ejų Rytis Gudynas – netrukus išsitraukė ginklą ir, įkišęs jį per pravirą automobilio langą, iššovė. Markui peršauta krūtinė, dėl ko jis prarado sąmonę. Šalia sėdėjusiam jo draugui kliudyta ausis. Šiam perėmus automobilio vairą ir puolus vežti sunkiai sužeistąjį į namus, kur pastarasis mirė ant tėvo rankų, išpuolio liudytojais tapę jų draugai puolė brolius vytis.

Trečias sužeistas kitur

Gaudynėse dalyvavo keletas asmenų. Jaunesnįjį iš brolių – 17-metį Deividą Ščesnavičių – jiems pavyko sugauti parduotuvės „Iki“, esančios kitoje gatvės pusėje, tarpduryje. Pradėjus šį mušti, grįžo vyresnysis jo brolis, kuriam buvo pavykę pasprukti. Ir šis vėl pradėjo šaudyti.

Per šūvius prie parduotuvės, kurių buvo jau keletas, sužeistas tik vienas asmuo – gaudynėse dalyvavusiam Marko bendraamžiui buvo peršautos abi šlaunys. Kitiems gaudynių dalyviams pavyko kulkų išvengti. Pasinaudojus sumaištimi, pabėgo ir abu broliai.

Jų paieška per Interpolą paskelbta jau antrąją parą. Bėglių suėmimas už akių, dėl kurio ketinama šią savaitę kreiptis į teismą, tėra formalumas.

Jau nustatyta, kad išpuolio metu naudotas tik vienas šaunamasis ginklas. Tačiau koks – dar tikslinama. Nepaisant šios aplinkybės abiem broliams pareikšti tokie patys įtarimai – dėl nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti du ir daugiau asmenų visuotinai pavojingu būdu ir iš chuliganiškų paskatų.

Apsipažino ar buvo išprovokuoti?

Kol kas neaišku, dėl ko kilo ir Marko žūtimi pasibaigęs konfliktas.

Kartu su juo automobilyje buvęs draugas tikina, kad nežino, kodėl vienas iš brolių išsitraukė ginklą. Tačiau teisėsaugininkai neatmeta, kad galbūt kažkas nutylima. Nors tikėtina ir galimo apsipažinimo versija.

Nei tragiškai žuvęs Markas, nei šiame įvykyje dalyvavę jo draugai iki šiol teisėsaugai nebuvo žinomi. Ko nepasakysi apie įtariamuosius. Abu jie – jau ne kartą teisti: už plėšimus bei vagystes.

Nors paskelbta tarptautinė brolių paieška, neatmetama, kad jie gali slėptis ir Lietuvoje bei toliau daryti nusikaltimus, nes neturi kito pragyvenimo šaltinio. Dėl tų pačių priežasčių jie turėtų netrukus įkliūti ir užsienyje, jeigu spėjo per naktį į jį pabėgti.

Skelbiant paiešką, Interpolui perduoti ir policijos teistų asmenų duomenų bazėse esantys brolių pirštų atspaudai. Neatmetama, kad juos sulaikius ir apklausus įvykio tyrimas gali įgyti ir naujų atspalvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
ten matomai visa tokia seimynele ,nes yra dar ir seses dvi tokios neaukletos stervetinos

Šančiu gyventoja

Šančiu gyventoja portretas
surade tuos urodus tik mirties bausme kankinti, gyvus sudeginti

Sheshelis

Sheshelis portretas
urodai.... galėtu patys nusišauti....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių