Tragedija Nemune: apvirtus baržai su pramogautojais nuskendo moteris

Šventinę dieną aptemdė tragedija. Apvirtus baržai, Kauno rajone nuskendo viena moteris, kitus pramogautojus pavyko išgelbėti.

Šiandien apie 16 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Raudondvario seniūnijoje, ties Šilelio kaimu, Nemune skęsta motorinė barža su maždaug 12 žmonių. Į įvykio vietą išsiųstos Kauno ugniagesių pajėgos.

Tačiau atskubėję gelbėtojai jau nebegalėjo padėti 46 metų moteriai – ji nuskendo. Pirminiais duomenimis, D. S. nemokėjo plaukti.

Vandenyje atsidūrusią moterį dar bandė gelbėti jos vyras, tačiau ir jis pradėjo skęsti. Šiam nelaimėliui padėjo išsikapstyti vietos gyventojai.

„Atsisuku ir žiūriu, kad skęstam“, – apie tragiškai pasibaigusį įvykį vėliau pasakojo išgelbėtasis. Jam nepavyko iš mirties gniaužtų išplėšti žmonos, tačiau išgelbėta mergaitė, kuri vandenyje į jį įsikibo.

Trys suaugusieji patys išplaukė, kiti barža plaukę asmenys su mažamečiais laukė pagalbos santakos iškyšulyje. Ugniagesiai, sėdę į gelbėjimo valtis, ir gyventojai su motorine valtimi padėjo nelaimės ištiktiems žmonėms pasiekti krantą. Visi pramogautojai buvo be gelbėjimo liemenių. Barža plaukė ir trys vaikai.

Iš Vilijampolės į Raudondvarį plaukęs laivas apvirto iki tikslo likus mažiau nei 2 km. Jis pradėjo skęsti prieš pat Nemuno ir Nevėžio santaką, už kurios Nemunas tampa platesnis.

Apvirtusią motorinę baržą, užplaukusią ant seklumos, iškėlė atvykę laivybos draugijos klubo nariai.

Manoma, kad laive pramogavę suaugusieji buvo neblaivūs. Tai, kad katamaraną vairavo apgirtęs savininkas, patvirtino policija. 1969 m. gimusiam vyrui nustatytas 0,72 promilės girtumas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazimieras

Kazimieras portretas
Gaila kad yra tokių vežėjų-uždarbiautojų, o ir patys žmonės savo gyvybės nevertina, lipa į savadarbius laivus, nereikalauja jokių pažymėjimų, ar technikinių laivo apžiūros dokumnetų, taip pat dokumentų įrodančių galint plukdyti keleivius.

NIekada

NIekada portretas
Tvarkos nebus kai girti valdininkai Kauno mariose skęsta ir vaidina esą blaivūs. Žemiau jau nėra kur.

Logika

Logika portretas
Betvarkė Vandens transporte nuo Labanausko laikų. Vienas Popovas Savivaldybėje vadovauja, kitas Popovas laivavedžių pažymėjimus dalija ir vandens priemones tikrina. Kažkurį Popovą reikia versti iš barščių.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių