Nelaimės Boniškiuose atomazga: nepilnametis dirbo nelegaliai?

Darbo inspektoriams pavyko rasti liudytojų, patvirtinančių įtarimus, kad vos per plauką žūties išvengęs į veikiantį šiaudų smulkintuvą Boniškiuose įkritęs septyniolikmetis dirbo nelegaliai. Įmonės vadovo byla jau perduota teismui.

Dirbo keletą dienų?

"Pavyko rasti keletą žmonių, kurie suteikė informacijos, leidžiančios daryti prielaidą, kad septyniolikmetis Rimanto Vaidoto įmonėje dirbo nelegaliai. Tai nukentėjusiojo kaimynai bei kiemo draugai, kuriems jis dar prieš nelaimę minėjo, kad ten dirba. Visi jie – pilnamečiai. Tačiau savo akimis to nematė – tik girdėjo. Ar užteks įrodymų konstatuoti nelegalų darbą, spręs teismas. Administracinė R.Vaidoto byla jam perduota praėjusią savaitę", – "Kauno dienai" teigė Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Kauno skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Mantas Paunksnis.

Pasak inspektoriaus, nei jiems, nei policijai nepavyko prisišaukti į apklausas tik nukentėjusiojo brolio. Kiti liudytojai teigė girdėję, kad septyniolikmetis dirba pas R.Vaidotą ir iš jo brolio.

"Preliminariais duomenimis, nelegalus darbas galėjo trukti iki keturių dienų – priklausomai nuo to, ar septyniolikmetis dirbo savaitgalį. Nustatyta, kad jis lankė visas pamokas mokykloje iki pat mokslo metų pabaigos – birželio 3-iosios. Nelaimė įvyko birželio 8-ąją", – dėjo akcentus M.Paunksnis.

Anot pašnekovo, tokią išvadą jie padarė, tikrindami visas įmanomas nelaimės versijas bei susipažinę su policijos surinkta medžiaga, kurioje buvo ir Boniškių gyventojų apklausos iš karto po įvykio.

Darbdavio versija kita

"Kauno diena" rašė, kad po publikacijos sulaukta ir skambučių, ir komentarų, kad septyniolikmetis, dėl kurio gyvybės grūmėsi Kauno klinikų medikai, dirbo pas R.Vaidotą ne vieną dieną.

Pats R.Vaidotas tada teigė, kad septyniolikmetis turėjo pradėti darbą jo įmonėje tik kitą dieną. O tądien, kai įvyko nelaimė, jam tik buvo aprodyta būsima darbo vieta, jis instruktuotas dėl darbų saugos ir, turint jo motinos sutikimą, sudaryta darbo sutartis. Esą septyniolikmetis be R.Vaidoto žinios savavališkai sugrįžo tą pačią dieną pasimokyti dirbti. Ir, kaip esą pasakojo įmonės operatorius, kuriam matant įvyko nelaimė, per arti priėjo prie įjungto smulkintuvo, į kurį buvo įstumtas apie pusės tonos šiaudų rulonas. Ir, arba paslydo, arba neišlaikė pusiausvyros.

"Laimė, kad viskas įvyko liudytojo akyse ir šis per kelias sekundes išjungė įrenginį. Be to, šiame dar buvo šiaudų", – tada teigė R.Vaidotas.

Operuotas septynias valandas

Greitosios medicinos pagalbos medikams atskubėjus į Boniškius, septyniolikmetis rastas apie 1,5 m gylio šiaudų smulkintuve. Šis jau buvo išjungtas. Daugybę plėštinių žaizdų patyręs nelaimėlis buvo sąmoningas, tačiau ištiktas šoko. Jis nuvežtas į Kauno klinikas.

Nelaimėlio operacija Klinikose užtruko beveik septynias valandas. Dėl jo gyvybės grūmęsi medikai prisipažino, kad jų praktikoje dar nėra buvę, jog vienas žmogus būtų patyręs tiek daug skirtingų sužalojimų. Be to, šie nebuvo būdingi taikos metui – prilygo karo metais patiriamiems sužalojimams nuo sprogmenų.

Net tris kartus operuotas septyniolikmetis praleido Klinikų reanimacijos specialistų globoje vienuolika dienų. Jis buvo išrašytas iš šios gydymo įstaigos tik po beveik septynių savaičių. Paskui dar buvo reabilitacija.

R.Vaidoto teigimu, jau baigėsi ir ši. "Septyniolikmetis jau grįžęs į namus – jam viskas gerai", – vakar tikino įmonės, kurioje įvyko nelaimė, savininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilieti,

pilieti, portretas
Tai, jei žinote, kad kažkas dirba nelegaliai, praneškite kur reikia, taip įrodysite, kad esate pilietis.

pilietis

pilietis portretas
KAIMUOSE "ŪKININKAI" svetimomis rankomis nori užsidirbti milijonus.Sako kad visi tinginiai Lietuvoje liko,o kad "verslininkai",ne verslininkai o vagys,kurie nori nieko nemokėti ir turtėti iš kitų darbo didelį pelną.Manau nei vienas pilietis nenoridirbti nelegaliai ,tačiau nėra galimybės,legaliai dirbti nepriima kaimuose.Kada bus sugaudyti vagys ,kurie nenori mokėti mokesčius valstybei.Dirbkite patys mužikai,nereiks niekam mokėti.

aaaa

aaaa portretas
šiukšlės jie visi, niekas nenori oficialiai įdarbinti, kol nepagrasini mokesčių inspekcija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių